Posjetite našu arhivu. Dalje

Anketa
... ... ...

Forum

Bojan Bajić - predsjednik Naše stranke

RSE
16.4.2008

Bojan Bajić je tridesetogodišnji menadžer i otac troje djece, pokretač Vodenog ćire, turističke atrakcije na Drini i Limu, te prvi predsjednik Naše stranke, nove bh. političke partije osnovane na inicijativu oskarovca Danisa Tanovića. Predsjednik Naše stranke zalaže se za stvaranje društva odgovornih pojedinaca koji će svoju pamet graditi na idejama, inicijativama i energiji da ih provedu, i koji neće smatrati da je vrhunska pamet kritika drugog. Vrijeme je, smatra Bojan Bajić, za kreativne i optimistične ljude. Lider jedne stranke, prema njegovom mišljenju, mora imati širinu u razmišljanju, sposobnost da realno gleda na stvari i nikada ne smije iz vida izgubiti vezu sa glavnim ljudskim vrijednostima. Od političara cijeni pokojnog premijera Srbije Zorana Đinđića.

Ovaj forum je zaključen

Komentari 21-30 (z 44)

Ime: Nermin Grad: Goražde
22.04.2008 08:59

Vjerujem da je došlo vrijeme za temeljne promjene. Podržačemo Vaša nastojanja zbog nas. Zbog naše djece, zbog budučnosti.Molimo Vas: Govorite iskreno, čuvajte interese svih ljudi u Bosni i Hercegovini i nedajte da Vam poslije sigurno uspiješne kandidature na izborima priđu raznorazni profiteri i političek protuhe i prevaranti! Molim Vas vrijeme je da se spasi ovaj napačeni narod Bosne i Hercegovine, da se pronađe pravi put za sve nas. Da u toplini svojih domova svi odgajamo svoju djecu po vrijednostima demokratskog društva.

Ime: Zoran Grad: New York
21.04.2008 23:31

Puno uspjeha za Nasu stranku i nadam se da svi ovi hvalospjevi nece biti samo "pocetni".
Ja bih Vas zelio upitati sta mislite o prijedlogu Predsjednice Liberala BiH Lamije Tanovic o zajednickom nastupu barem na nekom od nivoa na sledecim izborima svih stranaka gradjanskog opredjeljenja, gdje barem za sada i vidim samo Nasu stranku i Liberale. Po meni to i ne bi bila losa ideja i konacno bismo i mi iz mijesanih brakova kao u ostalom i svi koji se osjecaju Bosancima i Hercegovcima imali svoje prave predstavnike.

Ime: sanja
21.04.2008 13:12

Konkretno pitanje...Koliko ste dobili glasova u Rudom i zasto nikada niste pobijedili tamo ,cak ni usli u gradsku skupstinu..

Ime: enes Grad: sarajevo
21.04.2008 13:06

Haj i da vas vidim da li mozete sta uraditi hehe. Svi nas deru ko ovce pa zasto ne bi probali i vi sa novom strankom :). Licno bih volio da uspijete, a i ako se oparite ja se necu ljutiti :). I ja kontam da udjem u neku stranku - ocito da drugacije do ne mogu rijesti stambeno pitanje. Ako vam trebam ja sam ovdje u Sarajevu, nisam puno glup, al za politiku i ne treba neka pamet :), dovoljno je da si lopov haha. E tako brate moj, sve najbolje od mene, iskreno!

Ime: homo sapiens Grad: Planeta Zemlja
21.04.2008 10:09

Zasto vas je nemoguce naci na internetu? Kako se ozbiljno zainteresovati za nesto ako je nemoguce doci do statuta stranke?
Da li ce NS da postoji od Vijećnice do Ilidže, ili cete da djelujete i u Doboju ili Capljini na primjer?
Da li se zalazete za ukidanje neprirodnih pojava zvanih entiteti?
Da li neko poput Danisa moze uspjesno da vodi jednu drzavu u prosperitet ako uzmemo za cinjenicu da on radi na filmovima a ne na ekonomiji?
Ako dokazete da ste zaista gradjanski opredjeljeni i da se necete pretvoriti u neaktivna laprdala kao sto su drugi, mozda dobijete i moj glas - glas osobe koja luta svjetom 'trbuhom za kruhom' zbog budala koji su doveli ovu drzavu u propas i 'na zalost' jos uvijek je vode. To bi bio glas osobe koja od svoje 18-te odbija izaci na izbore jer se za mene ne moze glasati jer sam 'mjesani'! Da li mislite da je ustav nepravedan u tom pogledu?
Da li mislite da ce (i ako da onda kada) svi ovi "UGROZENI" sto vam postavljaju pitanja prestati svrstavati i sebe i druge u Muslimane, Srbe i Hrvate i jednom poceti razmisljati kao normalna ljudska bica t.j. gradjani?
Sretno!

Ime: Benjamin Grad: Frankfurt
21.04.2008 09:08

OK,smatram da nije na odmet imati u zemlji koja broji 3,5 miliona stanvnika jos jednu tacnije receno 101-vu stranku.Moja i zelja mnogih gradana BIH je da se u ;nasoj stranci; u javnosti ocituje Osnivac stranke.Ovako moramo se miriti sa cinjenicom da u startu imamo osobu koja cijeni politicara koji je nazalost ubijen ali koji takode nije bio veliki prijatelj moje domovine.Uprkos tome ja sam za Danisovu ideju i potpuno se slazem sa njegovom idejom da ne pakuje kofere vec da proba ujediniti one snage koje su za BIH u pravom smislu rijeci.

Ime: sana Grad: CHICAGO
20.04.2008 21:59

POSLOVICA; KO CEKA TAJ DOCEKA GRADJANI BIH SU SE NACEKALI . DOCEKASMO 'NASU STRANKU'

Ime: Damir Grad: Banjaluka
19.04.2008 23:22

Zelimo da stranka"Nasa stranka",uz pomoc Oskarovca Danisa Tanovica,bar pokusa nesto uciniti za dobrobit cijele BiH!Sretno
p.s.
Posjetite Forum najpojsjecenije Banjalucke stranice

www.cafekajak.com/Forum/forum.pl

(gdje se javljaju vecinom protjerani Banjalucani koji zive raseljeni u stotinjak drzava sirom svijeta)gdje je isto tako postavljena tema "Nasa atranka" i gdje ima interesantnih komentara/prijedloga u vezi "Nase stranke"...

Ime: biljana Grad: ann arbor
19.04.2008 18:02

Konacno - nesto pametno na bosanskom nebu ...
Ne samo lider, vec se treba boriti da i svi saborci/sljedbenici, koji su ili zele biti clanovi vase partije, imaju i izgradjuju sposobnosti realnog gledanja, humanih vrijednosti i sirokogrudnosti tj.tolerantnost prema drugome i drugacijem jer je to bit demokraticnosti i ljudskih prava. Nadati se da ce Nasa stranka okupljati ljude takvih uvjerenja, a njih ima ne samo medju mladima.
Najvaznije je - odbaciti nacionalizam/sovinizam jer to je najvece zlo ne samo BIH, nego i svijeta.

Ime: Bosnjak "Glina"
17.04.2008 22:32

Bojane,
Zaista me interesuje koliko vas Srba ima poput Bogicevica,Dindica i C. Jovanovica? Umjesto da imate cijelu Bosnu pored Bosnjaka" looks like" vecina hoce 50% ja se tome cudu ne mogu nacuditi.Mi Bosnjaci smo ti kao "Glina kada se napije vode" kako ga god oblikujes njemu je dobro.
Puno srece za Cijelu BiH sa Dobrim Srbima

Komentari 21-30 (z 44)