Posjetite našu arhivu. Dalje

Anketa
... ... ...

Vaši članci
Rubrika za vaše autorske tekstove i komentare. Dalje

Forum

PREDRAG BULATOVIĆ

Slavica BRAJOVIĆ
24.10.2005

Predrag Bulatović, predsjednik Socijalističke narodne partije, najjače opozicione stranke u Crnoj Gori, političku karijeru počeo je prije 15 godina, kao zagovornik tzv. AB revolucije, nakon čega slijede brojne funkcije, uglavnom političkog operativca vladajuće Demokratske partije socijalista. Nakon rascjepa DPS-a, 1997., priklanja se struji Momira Bulatovića, sa kojim osniva Socijalističku narodnu partiju, a četiri godine kasnije preuzima čelnu poziciju u Partiji. Zagovornik je zajedničke države sa Srbijom, ali nije u Pokretu za očuvanje Zajednice, što izaziva političko podozrenje ostatka opozicije. U stalnom pokušaju da Partiju emancipuje u smislu građanske orijentacije, izgubio je dio podrške birača, ali i partijskih drugova poput Zorana Žižića. Iako je podržavao Slobodana Miloševića, Bulatović je tokom NATO intervencije, kada je Crna Gora bila na ivici građanskog rata, po mnogima odigrao ključnu ulogu u očuvanju mira. I mada žestok kritičar aktuelne vlasti i premijera Mila Đukanovića, važi za umjerenog opozicionog političara lijeve orijentacije, što ga izdvaja iz bloka desničarske prosrpske opozicije u Crnoj Gori. Jedini od opozicionih lidera ima kontinuirane susrete sa međunarodnim zvaničnicima.

Da li želite učestvovati u ovom forumu?
Vaše ime *
Grad
Komentar *
Prije nego što pošaljete komentar , molimo pročitajte - Pravila za forum

Komentari 1-10 (z 45)

Ime: Nenad, London
06.11.2005 18:20

Procitao sam sva pitanja i divim se svima koji vas nazivaju istinskim zagovornikom demokratije i borbe za socijalnu pravdu, borcem protiv kriminala i nekim u kome su evropske diplomatije prepoznale lidera i snagu... Ako smijete i ako vam nije ispod crnogorske/srpske casti, recite nam samo za koga ste, a to nije bilo tako davno, glasali na saveznim predsednickim izborima u septembru 2000. godine? I zasto nikada ne pominjente tog covjeka. Kazite nam i sta mislite da li bi Radovan Karadzic trebalo da se dobrovoljno preda Haskom sudu?

Ime: realna osoba
03.11.2005 23:24

Zar je moguće da još neko u CG vjeruje Milu Djukanoviću da će CG biti samostalna, a počeli pregovori SiCG sa Ev.Unijom, a za referendum treba konsenzus,a konsenzusa nema ako ne prihvate ili da glasaju državljani ili kvalifikovana većina a toliko Dukljana ne mogu namnožiti ni da ih uvezu iz Kine.

3.11.2005

Vaše teze su ne samo interesantne, već i tačne.

Ime: Sneška
03.11.2005 23:19

Čestitam Vam na gradjanskoj orjentaciji Partije, kvalitetnim nastupima u crnog.Parlamentu i tvrdim da je SNP jedina stranka na crnogorskoj opozicionoj sceni koja ima snagu, kredibilitet kod medj. zajednice i prave ljude da sledeće godine preuzme vlast i da nas uvede u Evropu.

3.11.2005

Hvala na komplimentima.

Ime: Banjo
03.11.2005 23:16

Čestitam Vam na izuzetno dobrim nastupima u crnogorskom parlamentu, pokazali ste raspravom o izvještaju Vesne Medenice da ste zaista pravi izbor za svakog poštenog čovjeka u Crnoj Gori, takodje i kad se birao Ratko Vukotić bili ste odlični dok su Narodnjaci ćutali jer su ga glasali 98.godine i hvalili Šoć i Peco tada u Skupštini

Ime: Baranka
03.11.2005 23:11

Gospodine Bulatoviću, čestitam na gradjanskoj hrabrosti i političkoj doslednosti, pokazivanjem one talijanske presude na sjednici parlamenta pokazali ste cijeloj Crnoj Gori ko joj ne da da udje u Evropu-Milo Djukanović, naravno, sa svojim kriminalnim aktivnostima zatvara u kavez sve nas da ne bi on završio u zatvoru. Veliki pozdrav, Čestitam.

3.11.2005

Slabosti na koje je ukazivala Evropska Unija treba da otkloni vlast. Ona to ne želi i nije sposobna. Posebno oni djelovi vlasti koji su u sprezi sa organizovanim kriminalom ne žele da to prekinu. Stoga je nužna promjena ove i ovakve vlasti. Treba uočiti da najuticajniji dio vlasti ne želi brz i kvalitetan ulazak u Evropsku Uniju, i vodi antievropsku politiku.

Ime: podgoricanin
03.11.2005 19:44

Crna Gora je najmanje zaduzena zemlja u regionu po glavi stanovnika. Kada bi se Crna Gora zaduzila upola kao Hrvatska po glavi stanovnika i od tih para napravila jadransko-jonski auto put i auto-put prema sjeveru, da li bi Crna Gora sa takvim investicijama i takvim za mahom postala najrazvijenija zemlja u reghionu ??

Ime: neno
03.11.2005 05:11

Gospodine Bulatovicu ja znam da ste vi za zajednicu sa Srbijom,ali sta vi imate reci za kritiku koja tvrdi da je Crna Gora mozda jedna od najvecih zrtava velikosrpske politike,dokle ce Crna Gora da pati zbog Srpske politike.Ja licno mislim da je Crna Gora dobila nezavisnost 1992 god. vec mogla biti u EU sa obzirom na ogromne turisticke pontecijale koji su totalno unisteni srpskom politikom . hvala vam

3.11.2005

Poznato je da je Crna Gora nakon raspada SFRJ, odlukom na referendumu, voljom građana ušla u federaciju sa Srbijom. Citiram vam pitanje i rezultat: - ''Da li ste za to da Crna Gora, kao suverena Republika, nastavi da živi u zajedničkoj državi – Jugoslaviji, potpuno ravnopravno sa drugim republikama koje to budu željele'', ...''Republička izborna komisija je utvrdila da je od ukupno 421.548 građana upisanih u opšti birački spisak u Republici na referendum izašlo i glasalo ukupno 278.382 građanina, odnosno 66,04%...'' - od ukupno 278.382 građana koji su glasali u Republici, o pitanju referenduma glasalo je: ''ZA'' 267.076 građana, odnosno 95,94%; ''PROTIV'' 8.957 građana, odnosno 3,22%. U to vrijeme samostalnost su ostvarile Slovenija, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Makedonija. Ne želim da se vraćam šta su kome ti referendumi donosili. Ali podsjećam na poznate stvari: Ni Hrvatska, ni Makedonija, a da ne govorim o BiH, nijesu članice Evropske Unije. To ukazuje da im samostalnost nije omogućila da postanu članice Evropske Unije. To Vas demantuje u tvrdnji da bi brže ušla Crna Gora u Evropsku Uniju da je samostalna. Evropska Unija tvrdi suprotno, da je za Crnu Goru najbolji okvir za ulazak u Evropsku Uniju Državna zajednica Srbija i Crna Gora. Ja izražavam žaljenje što oktobra 1991.godine, nije prihvaćen tzv. Dokument Lorda Karingtona. To je bio recept za brži put u Evropsku Uniju. Ja sam o potrebi usvajanja ovog dokumenta govorio i tada. Upućujem Vas da pročitate taj akt.

Ime: Anonimni posjetilac
02.11.2005 12:56

Gospodine Bulatovicu, Da li jos podrzavate projekat "Velike Srbije"?

2.11.2005

Vjerovao sam u Državnu zajednicu, odnosno zajedničku državu južnoslovenskih naroda. Žao mi je što je propao taj projekat i to krvavim ratovima izazvanim od strane ekstremnih nacionalizama i tzv. velikodržavnih projekata. Nikada nijesam bio, niti ću biti za tzv. projekat ''Velike Srbije''. To je projekat radikalnih nacionalističkih grupacija. Crna Gora je stara država. Kao takva sa atributima države jedino može ući u državni savez sa drugima, na ravnopravnim osnovama. Time Crna Gora čuva svoju državnost i zadržava pravo građana Crne Gore, da jedino oni odlučuju o suverenitetu Crne Gore. Zalažem se da Crna Gora i Srbija budu u Državnoj zajednici, sa jednim međunarodno-pravnim subjektivitetom. To je i po stavu Evropske Unije najbrži i najbolji put za evropske integracije. Uostalom Državna zajednica SiCG predstavlja i evropski projekat, definisan Beogradskim sporazumom od marta 2002.godine.

Ime: Rasa, kilasula@yahoo.com
02.11.2005 10:25

Postovani gospodine Bulatovic imam par operativnih pitanja i sugestija za vas. Vec neko vreme apelujem na sve opozicione stranke u CG ukljucujuci i vasu da se promene neke stvari po pitanju sledeceg: Internet sajtovi su vam katastrofalni pogotovu komunikacija preko njih ( osim foruma GZP )?Zar je skupo izdvojiti 1500E za vrhunsku izradu plus 250E/mesecno za Webmastera i napraviti dinamican( vas sajt se azurira svakih 2 meseca na zalost) visejezicni Internet sajt?Zar je tesko napraviti jedan paralelan informativni sajt kao sto je u Srbiji bio B92 za vreme Milosevica, komercijalizovan funkcionise veoma uspesno do danas?Pogledajte samo u Crnoj Gori su pored sve medijske diktature napravili i Internet verziju Vijesti( sajt PCNEN) u kojoj kao propagiraju nezavisno novinarstvo a svi su za "Jevrema, Mila i drustvo" samo perfidno i nisko. Gde su vam mladi ljudi? Gde su vam permanentne akcije tih ljudi po svim gradovima u Crnoj Gori a ne samo sopstenja, intervjui, i skupstinska naglabanja koja jesu bitna ali samo za 45% birackog tela?Vi(opozicija ) zelite vise pretpostavljam? Kada ce te poceti da vise pricate o sustinskim problemima pri tom mislim na ekonomske( koji i jesu najveci) a ne srljati u Milovu stalnu pricu o "velikim" referendumima, Milosevicevim vremenima, partizanima i cetnicima, SPC i CPC, "osvajanju Marsa"...? Pitajte ih, saslusajte, ali i komunicirajte sa "malim ljudima" od vrata do vrata.Izvucite neku pouku iz vremena kako je opozicija u Srbiji to radila da bih oborila rezim Slobodana Milosevica. Menjate nesto a sve sto ste do sada radili modernizujte. Iskreni i dobronamerni pozdravi.

Ime: Snežana
01.11.2005 22:14

G-dine Bulatoviću, hoćemo li Mila Djukanovica kada ga smjenimo sledeće godine, staviti na mjesto trgovinskog predstavnika Crne Gore u Sarajevu umjesto Novaka Kilibarde?

Komentari 1-10 (z 45)