Posjetite našu arhivu. Dalje

Anketa
... ... ...

Vaši članci
Rubrika za vaše autorske tekstove i komentare. Dalje

Forum

LUTFI HAZIRI

Gëzim BAXHAKU
27.11.2005

Naš online-gost je Lutfi Haziri, ministar za lokalnu upravu u Vladi Kosova. Iako nije u sastavu kosovske pregovaračke delegacije, g. Haziri u vladi drži resor koji će u pregovorima o budućem statusu Kosova vjerovatno biti jedno od ključnih pitanja. Decentralizacija vlasti, o kojoj prema Hazirijevim riječima “Priština ne treba pregovarati sa Beogradom”, nedavno je u organizaciji njegovog ministarstva i UNMIK-a testirana kroz pet kosovskih pilot-opština.

Da li želite učestvovati u ovom forumu?
Vaše ime *
Grad
Komentar *
Prije nego što pošaljete komentar , molimo pročitajte - Pravila za forum

Komentari 1-10 (z 34)

Ime: vjerovatnoca
05.12.2005 12:54

Pozdrav Gos.Haziriju i ostalim ucesnicima foruma. Ima simpaticnih pitanja i konstatacija ali najupadljiviji je ovaj G.Vasojevic sa ovim "obrazom", pa se ja kao prosjecni SRBIN pitam a kakav smo mi Srbi obraz pokazali i Albancima i Svijetu i nama prosjecnim Srbima. Na Kosovu neka bude kako biti mora, Albancima puno zelja u njihovim ambicijama a nama Srbima neka ostane da jadikujemo jer to najbolje i znamo. Pozdrav.

Ime: Valbona Shabani,Norveska.......
04.12.2005 11:51

Srdacan pozdrav za gos. Hazirija.Ja sam pazljivo procitao neka pitanja koja su vam bila upucena,ali posto sam smatrao posebno interesantna pitanja koja sum vam poslali bosnjaci,ja bih samo prokomentarisao neka od njih.Npr,nije tacno da se tamo bosnjaci zlostavljaju ili da smo mi albanci neprijateljski raspolozeni prema njima.Pa ja sam odrastao sa bosnjacima u bosnjackoj mahali,prve su mi komsije godinama....problem je u tome da su neki od njih tesno saradjivali i dan danas sardjuju sa srbima u Severnoj Mitrovici,sa ratnim zlocincima,e to ne ide,ne moze neko da mi bude blizak,a da radi iza mojih ledja,na stetu albanaca mislim.Samo da podsetim Envera iz Sarajeva da mi,albanci,imamo grobove tamo nasih ljudi koji su ratovali u posljednejm ratu na stranu muslimana,i to bas u Sarajevo,braneci Bosnu.A za vreme drugog svetkog rata moj je deda dao svoj zivot braneci Sandjak od strane cetnika,nemojte to zaboraviti.Ali ostavimo sada to,nama treba pomirenje i uverenje onih bosnjaka na Kosovu da su neki od njih na losem putu i da to mi necemo tolerisati.Mi treba da saradjujemo medjusobno,da se jos vise zblizimo,jer i mi volimo vas. Selam svima.......

Ime: Vasojevic
04.12.2005 01:19

Nemam nishta da te pitam, nego da te samo podsjetim, i da je Kosovo Srpsko, i da cete dobit sva prava kao u svakoj demokratskoj zemlji.Kosovo je vash obraz , na kojem pokazaste koji ste ljudi i shta uradiste sa nashim crkvama i saostatkom Srba koji ostadoshe...e tu ste pokazali i svijetu ko ste i shta ste..... Vasojevic

Ime: Aydin
03.12.2005 23:48

Gospodine Haziri,kako vi vidite konačno rješenje albanskog nacionalnog pitanja? Pozdrav i hvala.

Ime: Enver H. Sarajevo
03.12.2005 04:59

Zasto su albanci bili neprijateljski raspolozeni prema muslimanima-bosnjacima smatrajuci ih istim neprijateljima kao srbe istjerujuci i ubijajuci i silujuci muslimanski narod raznim mucenjima zaboravljajuci istovremeno da smo mi muslimani-bosnjaci i albanci isti narod po vjeri i braca po vjeri i ujedno zrtve kao i albanci srpskog nacifasizma i genocida i kad se zna koliko i sama Bosna kao zrtva srpskog nasilja i srpskog ubijanja i mucenja i etnickog ciscenja logora smrti i grnocida i urbicida je pomagala i moralno i politicki i materijalno i vojno albanski narod na Kosovu i iako osiromasena i opustosena od srpskog genocida Bosna i muslimani su primali izbjeglice albance da ih spase od sigurne smrti koju su im srpski nacionalfasisti pripremali i nudili.Zasto svada sa muslimanima kosova i mrznja i odbojnost prema braci po vjeri,kad mi u Bosni uvijek smo voljeli albance kao svoju naciju i bracu po vjeri i nismo albance protjerivali nasilno iz Bosne niti smo mucili albance koji su zivleli sa nama muslimanima u Bosni jer vas albance smatramo istom nacijom i vjerom.

3.12.2005

Vase je pravo da izrazite vase misljenje, ali Vasa konstattacija ne stoji . Albanski narod nikada nikoga nije gonio, masakrirao i silovao. Naprotiv bosnjacke porodice koje zive na Kosovu naprotiv imaju vrlo dobre odnose sa svojim susedima Alancima

Ime: Esad
02.12.2005 14:10

- Zasto nisu, a i da li ce Bosnjaci koji zive na Kosovu biti ukljuceni u pregovorima za nezavisnost Kosova? - Zasto Vlada Kosova ne hapsi pocinioce zlocina nad Bosnjacima?

Ime: Aswad
01.12.2005 22:06

Gospodine Haziri, Kakav je Vas stav o pokusajima podele Drzave Srbije na jedan Srpski i jedan Nesrpski deo? Da li bi isto takopodrzali podelu Albanije na grcki i negrcki deo? Unapred hvala!

Ime: slobodan, franjo i alija
01.12.2005 16:44

Postovani gospodine Haziri, Kakvo je vase misljenje o pokusaju dva najistaknutija srpska rukovodioca Tadica i Kostunice da izdejstvuju podelu Kosova uz blagoslov takozvane Medjunarodne zajednice i Rusije. Ja nisam politicar ali mi je insistiranje na podeli Kosova jako Glupo i Smesno. Oni verovatno misle da je Kosovo Bosna i Hercegovina pa da tamo mogu da rade sta im padne na pamet. Svako dete zna da od podele Kosova nema nista i da je samo Nezavisna Drzava Kosovo jedini lek i brana velikosrpskom rasizmu i sovinizmu. Kakav je vas stav o pokusajima podele Drzave Kosovo na jedan Srpski i jedan Nesrpski deo ?

Ime: MUP BiH
01.12.2005 16:42

Pozdrav gospodinu Haziri Ne svojom voljom vec voljom onih koji su stitili komunisticki sistem sluzbeno sam bio na Kosovu. Tokom mog boravka licno sam se uvjerio kroz kakve troture prolaze Albanci na Kosovu. Nije mi bio zadatak ali sam obisao mnoge porodice Albanske nacionalnosti i licno u njihovim kucama razgovarao o njihovoj sigurnosti i socijalnoj situaciji. Vidjeli su u meni prijatelja kao i ja u njima i tako smo otvoreno razgovarali o svemu. Albanski narod je zeljan slobode i pravde ali to mu je bilo uskraceno sve ove godine. Srbijanski kao i kosovski ortodoksi su puni meznje razlog je sto nisu civilizovani, odgojeni, vaspitavani na jedan pozetivan nacin. Pitao bih Vas dali ce Kosovo ostvariti NEZAVISNOST i po cijenu mira u kakvom se sada nalazi. Srdacan pozdrav i miran zivot

Ime: "Kosovar"
01.12.2005 08:23

G-dine Haziri, innteresujeme zasto do sada niste reagovali na izjave srpskih zvanicnika da "oni rade u intersu zastite srba i ostalog "nealbanskog" stanovnistva" kada se dobro zna da nealbansko stanovnistvo potpuno podrzava opredelenja kosovskih albanaca. Srdacan pozdrav. "Kosovar" u inostranstvu

Komentari 1-10 (z 34)