Posjetite našu arhivu. Dalje

Anketa
... ... ...

Vaši članci
Rubrika za vaše autorske tekstove i komentare. Dalje

Forum

ZORAN STOJKOVIĆ ONLINE

Lejla SARIĆ
07.03.2006

Zoran Stojković je ministar pravde u Vladi Srbije, jedan od osnivača Demokratske stranke Srbije. Diplomirani pravnik, radio je kao sudija Okružnog suda do kraja osamdesetih, a zatim prelazi u advokaturu. Odluku premijera Vojislava Koštunice da ga imenuje za ministra pravde osporavala je grupa političkih disidenata iz 80-tih, tvrdnjom da im je kao sudija izrekao zatvorske kazne zbog verbalnog delikta. Stojković na optužbe odgovara da je "samo sprovodio tadašnje zakone". U Vladi Srbije tvrde da je ministarstvo na čijem je čelu Zoran Stojković pripremilo najveći broj novih zakona koji su bitan uslov u procesu pridruživanja Srbije Evropskoj uniji.

Da li želite učestvovati u ovom forumu?
Vaše ime *
Grad
Komentar *
Prije nego što pošaljete komentar , molimo pročitajte - Pravila za forum

Komentari 1-10 (z 43)

Ime: REDAKCIJA
30.03.2006 14:11

Odgovore ministra Zorana Stojkovića ipak nismo dobili, iako nam je obećano. Izvinjavamo se svima koji su nam ukazali povjerenje i imali strpljenja postavljati pitanja. Potrudićemo se zaista da se ovakvi slučajevi više ne ponove. Redakcija

Ime: Viktor
20.03.2006 11:16

Gospodine ministre, bio bih Vam zahvalan ako mi odgovorite na moje pitenje ili me uputite na adresu gde bih mogao dobiti pdgovor. Naime ja sam do 1991 godine radio kao peripadnik MUP-a ka Kosovu a tada sam Resenjem Ministra MUP-a RS penzionisan i penziju sam dobijao redovno do 1999 godine kada sam,zbog vec poznatih okolnosti otisao u inostranstvu gde se i sada nalazim. Interesjuje me ukoliko bih se ponovo vretio da zivim na Kosovu dali bi mogao da racunam da cu nastaviti sa primanjem penzije ili bih se morao nastaniti u Srbiji da bi to pravo uzivao. Unapred zahvalan za odgovor Viktor - Holandija

Ime: Branko/micanagm@ptt.yu
19.03.2006 20:08

Gospodine Ministre, Kada cete posetiti Opstinski sud u Gornjem Milanovcu, bila bi mi cast da Vas upoznam i da Vam postavim neka pitanja vezana za probleme pravosudja? Branko Milovanovic, sudija Opstinskog suda u G.Milanovcu

Ime: culi_pr@hotmail.com
18.03.2006 12:18

Do kada ce te se ponasati kao nebeski narod.Do kada ce te krivite ostale narode.Do kada ce te voditi politiku 19 veka.Dosta vise okrenitese DEMOKRATIJI.

Ime: Vadim Kokielov
18.03.2006 06:17

Gospodine Stojkovicu, Ja sam iz Rusije, a moje pitanje kratko i jasno. Sto je uzrok ruske pozicije? Zasto Rusija brani Srbiju koja ne postoji? Zahvaljujem vama.

Ime: Beogradjanin
17.03.2006 13:12

Sta ce se desiti po vasem misljenju ako izgubimo spor sa BiH,molim vas da mi odgovorite konkretno bez politickih i kvazikomunistickih fraza.

Ime: grujamorovic@hotmail.com
17.03.2006 10:10

Imam kucu u selu koju sam kupio kao plovinu kuce, drugu poloinu kuce kupio je moj brat od strica, kuca je prepisana na mene kao vlasnika na mom delu (plac 2425/2) a moj brat od strica ima broj 2427, moj plac je podeljen na tri dela (2425/1,24252 i 24253)na placu 2425/3 je napravljena nova kuca i ostao je hodnik kao ulaz za parcelu 2425/2 jer drugi ulaz ne postoji, da navedem da je prilikom parcelisanja celokupne parcele 2425 navedena zabeleska na istoj da "svagdasnji vlasnik parcele 2427 ima pravo pesackog prolaza na parceli 2425" posle toga je isparcelisana imovina 2425 i kao takva dobila je tri katastarska broja od kojih sam ja vlasnik 2425/2 i na koji nije preneta zabeleska. Vodio sam opstinski sud u Adi i izgubio i na opstinskom i na sreskom sudu u Subotici. Verujem u pravosudje Srbije i mogu vam dostaviti kopije dokumenata sa kojima raspolazem. Kako da resim problem i ostvarim svoje vlasnicko pravo, bez "mucki" lokalnog suda u Adi. Hvala unapred Morovic Gruja Svetozara Miletica 38 24435 Mol tel: 024-861 401 auto: 063-8 488 056

Ime: prijatelj
17.03.2006 04:36

Molim vas da nam kao pravnik odgovorite koji sud je nadlezan ako ne Sud u Hagu za zlocine koji su se ocito dogodili ako ne navedeni sud sto stalno potencira vasa delegacija na sudskom procesu u Hagu. Pozdrav

Ime: Ilija ilijam@hotmail.com
16.03.2006 23:44

Gospodine Stojikovicu, Zanima me Vase vidjenje situacije vis a vi Tuzbe BiH protiv SCG, a u odnosu na Tuzbu SCG protiv BiH? Srdacan pozdrav

Ime: ADEM JASARI JUNIOR
16.03.2006 21:59

Ministar Stojkovic, ja bih pitao: Gde je izgubio srpski narod te kese sto su doneli na Kosovo od Rusije? I dal treba da nadjete te kese pa da dobijete Kosovo nazad? Kako vas nije stid da kazete da je kosovo vase kad svako zna kada ste dosli na Balkan.

Komentari 1-10 (z 43)