Posjetite našu arhivu. Dalje

Anketa
... ... ...

Forum

THE BOOKS OF KNJIGE ONLINE

Marija ARNAUTOVIĆ
2.8.2006

Sviraju. Pjevaju. Glume. Učestvuju u humanitarnim akcijama. Autori su humorističke emisije na Televiziji Crne Gore, koju mnogi porede sa sarajevskim "Nadrealistima". Sebe nazivaju «multimedijalnom» trupom. «The books of knjige», prema ocjeni mnogih, jedan je od najpopularnijih sastava urbane scene u Crnoj Gori. Karijera im je počela slično kao i "Nadrealistima", produciranjem emisije na podgoričkom Radiju Antena M. Kada je emisija postigla veliku popularnost, sele se na male ekrane. Ni muzički angažman ne izostaje, pa tako produciraju i CD «Moja domovina». Četvorica Cetinjana svijet posmatraju sjedeći dokono na ulicama svog grada, urbano se izrugivajući svemu. Od države pa nadalje. Za sebe kažu da nikada nisu bili poltroni i da nisu imali tabua. Od nedavno vrijeme provode u borbi protiv narkomanije. Naziv kampanje je «Bjež'te drogaši».

Da li želite učestvovati u ovom forumu?
Vaše ime *
Grad
Komentar *
Prije nego što pošaljete komentar - Pravila za forum

Komentari 1-10 (z 11)

Ime: malči
09.08.2006 14:51

moja domovina je sigurno jedna od najangažovanijih pjesama urađenih na eks yu prostorima nakon rata. hoćete li se ponovo malo više posvetiti muzici.

9.8.2006

Hvala. Hoćemo.

Ime: Djordje
07.08.2006 17:38

Kad cete se opet vratiti u crnogorski etar? Vec sam se uzelio Vasih ozbiljnih radijskih debati na kojima se aktivno obradjuju savremene teme ovog drustva kao sto su: govna i mokraca. Kad se emisiji jos pridodaju gostovanja raznoraznih perverznjaka i maloumnih iscjelitelja i proroka - emisija zaista dobija na punom znacaju! Idemo sa Vama hrabro naprijed u reformu drustva!

7.8.2006

Na Anteni smo opet prvog petka u oktobru, tačnije 6.oktobra tačno u ponoć.O govnima i mokraći ima još mnogo toga lijepog da se kaže, a sumnjamo da će i perveznjaka zahvaliti, tako da nas očekuje bogata radijska sezona.

Ime: rasho
07.08.2006 17:04

da li se negdje moze downloadovati pjesma TBOK 'crna gora moja familija'?

7.8.2006

Pusti te gluposti, no ti je bolje da skineš najnoviji Cecin hit u kojem pjeva kako joj grom pije vodu sa ramena.

Ime: PAVLE sarovka92@hotmail.com
07.08.2006 07:59

Slusam vas redovno,ali imam zamjerku zato sto vise ne kritikujete turbo folk koji truje omladinu!Trebamo i moramo svi da se potrudimo da taj virus unistimo,inace kukala nam majka.Dovoljan je primjer BUDVA,to je haos!daj da se malo svi angazujemo da to zlo istjeramo.

7.8.2006

Protiv virusa se djeluje injekcijom a ona se obično daje u guzu. Treba BUDVI nać guzu.

Ime: ERK
04.08.2006 16:14

Koliko vas miliona Crnogoraca slusa?

4.8.2006

Dvanaest miliona i par stotina glava preko.

Ime: buthos2500@hotmail.com
04.08.2006 09:14

Zdravo Buksovci, ponekad me slatko nasmijete, i hvala za to. Ali, cini mi se da potcjenjujete svoju publiku jer imate previse neuspjelih improvizacija, posebno za tv nastupe. Bolji ste radijski. Morali biste malo vise raditi na onom sto nam prodajete. Ipak, na vasoj sam strani, pozdrav.

4.8.2006

Hvala na sugestijama. Moraš znati ipak da rad na televiziji zahtjeva veliku organizaciju, pare i timski rad sa podosta ljudi. Ni sam ne znaš koliko mnogo truda ima da bi se stvorio jedan minut tv programa. Dalje, igrani a uz to i humoristički program je najteža kategorija. Primjećuješ da na govornom području koje razumijemo malo ima sadržaja koje sa velikim zadovoljstvom možemo gledati. Radio jeste naš medij ali je televizija veliki izazov sa kojim smo se uhvatili u klinč ako je tu uvijek mnogo stvari protiv nas. Stalno se pitamo, je li to hrabrost ili ludost?

Ime: Ashter Sharan, komandant Juznog Neba - wow1970etc@yahoo.co.uk
03.08.2006 16:54

Kao vash strastveno vatreni obozzavatelj dao sam sebi za pravo da vas priupitam; shto ni jedan spot do sad ne snimiste na rachun onija shto su najvecca inspiracija u CG zadnjig 17 godinah? Znate dobro na koju druzzinu mislim i na kojeg vodju bande. Ako ne smijete takve spotove da pravite onda napravite jedan na svoj rachun. Daccu vam ideju; spot bi mogao da vam se zove "ne smijemo da sjechemo granu na koju ssedimo". I onda vi svi posijedate na jednu granu, i imate shege u rukama, ali ni jedan ne smije ni da primakne shegu pri grani. U toku spota bi ste razgovarali izmedju sebe, kao..."shto cce se desit' ako preshegamo granu"... U humoru ste vecci kad imate hrabrosti da se zezate i na svoj rachun. Inache mi nekako lichite na neki rezzimski humor ili na samo jedan skech Monty Pytona: "kako zbuniti machku". Evo dakle josh jedne ideje: Mogli bi ste da snimite i skech pod naslovom "kako zbuniti crnogorce". Aj'te sokolovi, daj napravite neshto renesansno-crnogorski.Ako to ne uradite onda vi niste crnogorska nego rezzimska grupa. A rezzimi se mijenjaju. Bash shteta shto niste iskoristili sve gluposti, lazzi, lazzna obeccanja, nedoslijednosti... onih sa kojima ne smijete da se zezate. Znam ja...kad se zezate sa nekim ko je najgori, onda morate da ismijete sve njegove kljuchne osobine i poteze, shto bi vjerovatno u tom sluchaju lichilo na teshki verbalni delikt i nanoshenje dushevnih boli. Ali i Pytonovci, i Nadrealisti su se zezali sa usijanim glavama: Nadrealisti - O faraonu, o radnicima koji po vas dan rade za shaku dinara, o lopuzzasto-korumpiranim direktorima... Monty Pytonovcima je vishe od 50% spotova bilo na rachun politichara i sistema. U Njemachkoj na PRO7 Stefan Raab ne propusti ni jednu emisiju a da ne ubaci svojevremeno Schredera a sad Merkelku. U Francuskoj je najpopularnija karikatura Zzak Shiraka. Amerikanci se sprdaju sa Bushem kao da je predsjednik nichega a ne USA. Jedini vi chuvate neki sicilijanski kult. Da se Don Kappo... ne uvrijedi, da koji od vas ne osvane sa ruzzom u ustima na Trg Slobode...

3.8.2006

E moj druze..Ti to hoćeš reći da nemamo muda da kritikujemo vlast? Izgleda da ne pratiš naše radijske emisije. Da pratiš, čuo bi da deremo po svemu što smatramo nepravičnim. Često to zovemo borbom protiv FUKARLUKA. To je opšta ljudska kategorija i tu nema podvajanja. Ta naša epopeja traje već nekih 15-tak godina. Pretpostavljamo da se tvoja kritika odnosi prvenstveno na tv skečeve. Tu već biramo univerzalnije teme kako bi se skečevi mogli gledati i kroz 20 godina. Kao što reče-režimi se mijenjaju. Ne želimo se vezati za dnevno političke teme koje zastarijevaju, mada smo imali i takvih izleta u našim novogodišnjim Dnevnicima. Što se tiče tvojih ideja za neka snimanja-nije loše. Pokupi svoju familiju, sjednite na granu i snimajte. Moraš i ti malo pridonijeti demokratiji.

Ime: student (privatni univ. prognovici)
03.08.2006 14:36

dobri gradjani, srecu vam nasli, sta mislite o politicarima u crnoj gori? srpska opozicija oko bule i mandica se pracaka do jesenjih izbora ne priznajuci drzavu dok lomi & co. lazu cetinjance i ostatak drzave. vidjoste li vi dje spasa iz ovoga?

3.8.2006

Političari su dobri ljudi. Spas je da čitava Crna Gora pođe na ljetovanje u Španiju.

Ime: vax23@hotmail.com
03.08.2006 11:57

.... bice bolje .... vele ...

3.8.2006

Nema problema..

Ime: Zika iz Travnika
03.08.2006 10:44

Fala bogu da ima i takije, no koliki je djecciji doplatak u Monte a koliki u Negro? Da li ja sada mogu, Odje u Kanadi, reci da govorim sem francuskoga i little englesh i srpski, hrvatski, bosanski monte i negro?

3.8.2006

Slabo ti se razumijemo u ekonomske teme. Da si nas nešto pitao oko kladionice to bi ti umjeli odgovoriti.Ovo oko jezika te isto ne umijemo posavjetovati.

Komentari 1-10 (z 11)