Posjetite našu arhivu. Dalje

Anketa
... ... ...

Forum

GORAN KARAN ONLINE

Lejla SARIĆ
25.8.2006

Goran Karan muzička je zvijezda međunarodnih razmjera, specifičnog glasa i interpretacije, bilo da izvodi klasična djela, rok ili pop. Glavne uloge u mjuziklima povjeravaju se uvijek samo iznimnim pjevačima, a Goran je takve uloge već ostvario u mjuziklima „Sarajevski krug“ i „Rock It“ i to na pozornicama svjetskih muzičkih metropola, kao što je Beč. Televizijski snimak Goranovog koncerta na splitskom Peristilu iz 1999. godine nominiran je za svjetski TV festival "Zlatna ruža Montreauxa“, a 2000. godine, za samo dva mjeseca, održao je čak četiri velika solistička koncerta u Koncertnoj dvorani "Vatroslav Lisinski" u Zagrebu. Iste te godine, sa pjesmom "Kad zaspu anđeli" na pjesmi Evrovizije u Stockhlomu osvaja deveto mjesto za Hrvatsku. Platinaste ploče, brojne godišnje muzičke nagrade i prva mjesta na festivalima i top listama u Hrvatskoj, BiH, Crnoj Gori, Makedoniji, Turskoj. Uvijek otvoren i nasmijan, raspoložen za razgovor, Goran je istinska zvijezda. Dokazao je to i njegov način promocije prošlogodišnjeg albuma „Od srca do usana“ - umjesto ispraznih jet set zabava, Goran je počeo humanitarnu akciju "Od srca do usana" s kojom još uvijek obilazi Domove za nezbrinutu djecu. U pripremi je njegov novi album...

Da li želite učestvovati u ovom forumu?
Vaše ime *
Grad
Komentar *
Prije nego što pošaljete komentar - Pravila za forum

Komentari 1-10 (z 23)

Ime: Maruša/maru22@email.si
08.09.2006 14:40

Ponosna sam na tebe Goran, na dečke sa benda i Ornelu. Kad če iziči DVD snimka koncerta u Mariboru? Pozdrav sa Slovenije!

8.9.2006

U ovom trenutku to nije jasno. Imali smo tehničkih poteškoća u Mariboru, pa onda taj zapis nije ispa kako smo tili, pa će vjerovatno izići DVD snimka koncerta u Križankama koji je bija prije onog u Mariboru.

Ime: Iva & Anita
05.09.2006 16:06

Što te potaknulo da kreneš u humanitarnu akciju s albumom od "srca do usana" Iva Slušam te od početka tvoje samostalne karijere i još od tada najavljuješ album na engleskom - koliko znam još nije izašao - i sad su se na netu opet pojavili natpisi da pripremaš dva albuma, za domaće strano tržište - dakle pitanje je - HOĆE LI NAPOKON IZAĆI TAJ ALBUM NA ENGLESKOM? Anita

5.9.2006

1. Ima sam gotov CD, onda sam razmišja o promociji, a obično je situacija takva da se promocije rade na tzv. in-mjestima – a tamo skupo piće, skupa hrana, skupo sve, osobe iz medija i javnog života dolaze tamo, i sve skupa se dosađuje. Onda mi je palo na pamet – kako imamo ekipu koja se zove Split Stars – estradna nogometna ekipa – i da jako često igramo humanitarne utakmice – zvao me jedan kolega da odemo nešto otpivati i odigrati utakmicu u Gradačcu za jednu malu kojoj je tribalo skupiti novca za operaciju – eto, palo mi je na pamet napraviti promociju na jednom neočekivanom mistu. Odabra sam školu za dicu sa posebnim potrebama – Centar Juraj Bonači u Splitu. Mediji su se složili. Onda sam pita treba li šta, rekli su da im trebaju klima uređaji – stvarno je kuća sva u staklu, pa kad je lito, to je staklenik, onda sam nazva Merkator i pita mogu li oni donirat' šta. Oni su dali dva klima uređaja. Izdavačka kuća je podilila sto CD-ova, i to ne samo mojih. Ustvari, di god dojdeš postoji neka takva institucija. Tako, u biti, ja sve organiziram, izbjegavam radit' s novcima, već pitam šta im treba i dam u materijalu. U Puli smo cili dan posvetili za djecu bez roditeljske skrbi. Pa smo imali akcije u Mariboru, Ljubljani, Zagrebu, Dubrovniku. Di god ima mista i vrimena, napravimo tu situaciju. Pada mi napamet da to bude permanentna akcija, jer bez obzira što nismo na ljestvici, ajmo reć zanimanja koja imaju uticaja na ljude, u smislu politika, gospodarstvo, mislim da ljudi, kad nas slušaju, da je to stvar odabira njihovog srca i osjećaš da si prijatelj s njima. 2. Radi se stalno na tome. Baš idem na sastanak sa svojim dragim prijateljem, bivšim gitaristom iz grupe Big Blue Zvonkom Kajfnerom Dokom koji sada živi u Beču i svira sa Ian Paice-om iz Deep Purple i Donery-jem, i sad ćemo još osnažit' dogovor da nešto napravimo. Znači, dogodine bi se moglo desit' da bude par projekata vanka.

Ime: MAKA
04.09.2006 10:38

Sta mislis o ovom sto Oliver nije ove godine na Runjicevim vecerima? Hoces li ti tom prigodom nastupiti? Hvala na odgovoru i puno uspjeha u daljnjem radu.

4.9.2006

To ti je već bilo. Nisam nastupio jer me nije niko zvao. A oko Olivera, nemam pojma kako mu je to predočeno. A Oliver je Oliver – njega treba pitat'. Ja sam lani piva i piva san pismu koju su mi izabrali. To je malo nesretno kad moraš pivat što možda ti ne bi tija pivat. Tu, od solidno i profesionalno odrađenog posla do stvarno inspirirane verzije, ima svjetlosna godina razlike.

Ime: Anonimni posjetilac
03.09.2006 13:16

svaka cast za obilazak domova za nezbrinutu djecu

Ime: mili
01.09.2006 19:22

sta mislite o novim muzickim pravcima, kao sto je elektronika?

1.9.2006

Svako vrime ima svoje favorite. Svako vrime nosi svoju glazbu. Sve je muzika. A imaš ekstremne situacije: elektroniku kao urbani pravac i narodnjake.

Ime: Hajrudin from Tunis
01.09.2006 19:04

Dali je tacno da ste iz Dubrovnika i da ste pjevali u grupi Crna udovica? Ako jeste, kako komentarisete taj hod od "metala do dalmatinke". Hvala i svako dobro.

1.9.2006

Nisam iz Dubrovnika nego sam iz Splita, a bend Crna udovica je tamo 1989. osta bez pjevača Davora Ercega. Ja sam tada piva u grupi Zippo. Ustvari sam piva i svira gitaru na svim mistima di se moglo zaradit'. Na tim gažama sviraš i neke stvari koje nisu tvoj primarni interes. Kad imaš osamnaest - šesnaest godina, većina muzike te gađa u višak hormona. Ja sam Deep Purple sluša što su imali višak energije i virtuozitet. Istovremeno sam rasta u Splitu di je ono more i sunce. Na moru – to nije rok muzika – to je akustična gitara. U Big Blue – to je Crna udovica koja je kasnije promijenila ime u Big Blue, san doša što sam bija ambiciozan napraviti nešta u životu. Sedam godina sam bija u tom bendu. Imali smo rock-hit '95, pismu Priznaj mi, nakon toga su bili hitovi Kiša i Stisni me za ruku, izdali smo ploču Na putu za rajski grad, imala je i svoju englesku verziju Road To Promissed Land koja je izišla u sedamnaest zemalja uokolo. Nakon toga sam imao solo karijeru jedno godinu dana, a onda sam počeo raditi sa gospodinom Zdenkom Runjićem i dobio priliku pivati nešto otvoreno emocionalno. Neke pisme kao Kazna mi je što te ljubim, Sve je bilo zbog tebe, imaju čak i taj rock-touch. I jedno i drugo postoji u meni, zaista. Na koncertu je dosta bitna ta razmjena energije. Ljudi dolaze na moj koncert da bi čuli pisme od Lipa si, lipa, Vagabundo, do ovih recentnijih, Da me pojubiš, međutim, u komunikaciji s ljudima, pogotovo ako publika želi plesat', ja osjećam potrebu izvesti neke rock-pisme, od Deep Purple ili od U2, naprimjer. Isto tako, budući da sam u zadnje vrime i kompozitor pisama koje radim, pojavljuje se, osim tog mediteranskog zvuka, šire nazvanoga jer tu ima i Dalmacije i Italije i Španjolske i svega, pojavljuje se i taj, ajmo reć, urbaniji rock-moment. Sa Dokom ću, kako sam već reka, napraviti taj projekt, već smo na pola puta. A mene ti zanima i klasika, nije mi bitno „pakovanje“, bitno mi je da li ja razumim tu emociju, da li je mogu izvest' srcem i glasom, tako da ja imam te neke svoje interese. Prvi sam javni koncert imao '82. godine sa grupom Deveti krug. U 24 godine sam prominija nekoliko vrsta stilova.

Ime: gde si gorane
31.08.2006 19:00

Koliko si imao koncerata u srbiji i kako si to doživeo posle svih ovih ratnih dešavanja? Inače, za pevanje ti svaka čast. Pozdrav iz Kragujevca.

31.8.2006

U Srbiji sam ima do sada tri koncerta: Dom sindikata, Spens u Novom Sadu i Sava centar. Prvi koncert je bija prije godinu i po dana. Nakon svih ovih ratnih događanja koja su bila, ja imam svoj stav, jer, budući da nisam za ta siljena rješenja bilo čega, nisam ih ni potica ni izvodija, pisme koje pivam su otvoreno ljubavnog karaktera i vrlo zaziru od političkih momenata, koji god da jesu. Može vanka biti, razumiš, od Sokratove grčke demokracije do Reichstaga, ako ti voliš nekoga, to je ono što te pokreće u životu. Tako da sam se pokuša obraćat' ljudima koji slušaju muziku srcem, koji postoje u svim svjetovima, pa tako i u Srbiji.

Ime: svaka cast majstore
31.08.2006 18:47

ima li neka pjesmica koju posebno izdvajas iz svog repertoara. meni je posebno draga svit je luda balota. pjesmica je pravo super.

31.8.2006

Fala lipa onom ko je to napisa. Ja sam muziku radija. A zavisi od momenta. Ima pisme koje ti pogode u datome trenutku osjećaj koji imaš, pa su ti u tom trenutku najdraže. U početku rada sa pokojnim Zdenkom, bila mi je pisma U ljubavi sam dušo ranjen, pa onda Lipa si lipa, pa Ostani. Prozor kraj đardina mi je možda najdraža od tih pisama koje sam radio. Ali, kažem ti, minjaju se po tome kako si ti raspoložen. Ali drago mi je što se nekom sviđa Balota jer sam glazbu napisa ja. Ustvari, čuja sam je ujutro, kad se u polusnu okrećeš. Onda sam se diga, kažem, moram zapisat' ili ću zaboravit', uzeo gitaru, odsvira. Ha, ha, bolje mi je zvučalo u glavi. A inače mi je drago Because od Beatles-a sa Abbey Road. To je nešto nevjerovatno šta je napisa, mislim, Lenon.

Ime: Eki@gmail
30.08.2006 19:39

kad ce novi album

30.8.2006

A ne znam još zasigurno. Vrlo brzo, nadam se. Radimo punom parom.

Ime: Sve najbolje!
30.08.2006 13:00

Gorane, Dali jos osobno slijedite put Bhakti Yoge i sta generalno mislite o Srila Prabhupadi? Puno pozdrava! P.S.> sto se tice glazbe, tu ste medu najboljima!

30.8.2006

Pokušavam osmislit' svoj život koliko je god bolje moguće višim ciljevima, naime Bogu. Bhakti Yoga, za one koji ne znaju, je put predanog služenja. Ima svoje pandane u svim religijama svijeta. Mislim da je put za svaku osobu koja želi uspostavit' odnos s Bogom. Da li putem Isusa Krista, Muhameda ili posredstvom duhovnog učitelja Srila Prabhupade. U svakom slučaju, radi se o tome da je potrebno probuditi ljubav prema Bogu. Onda se, naravno, automatski širi na sva ostala živa bića. Pri tom moje najdublje poštovanje Srila Prabhupadi kao i svim duhovnim učiteljima koji poučavaju takav nauk - tolerancija rada na sebi, a toleriranje drugih.

Komentari 1-10 (z 23)