Posjetite našu arhivu. Dalje

Anketa
... ... ...

Forum

ZDRAVKO ČOLIĆ ONLINE

Mirna SADIKOVIĆ
22.2.2007

Jednom je neko napisao: «Ono što je za Ameriku Elvis Presley, za Englesku Cliff Richards, to je za Balkan Zdravko Čolić». Nesumnjivo jedna od rijetkih pravih zvijezda u okvirima svjetskog šou biznisa, ovaj čovjek već više od 30 godina dominira pop muzičkom scenom. Sredinom decembra izdao je 11. album pod nazivom «Zavičaj» i za mjesec dana prodao 500.000 nosača zvuka, oborivši tako sve rekorde na ovim prostorima. „Zavičaj“ kao sjećanje na djetinjstvo, na jednu emociju, na jedno okruženje, na ljude i na dobru vibraciju mjesta gdje je odrastao – Sarajeva. Prema ocjeni muzičkih stručnjaka, album "Zavičaj" predstavlja produkcijski i sadržajno jedan od najboljih muzičkih albuma objavljenih na ovim prostorima. Na albumu se nalazi 14 hitova koje pored Čole potpisuju Đorđe Balašević, Marina Tucaković, Leontina, Arsen Dedić, Dino Merlin i drugi. Za ispisivanje biografije Zdravka Čolića trebalo bi nekoliko stranica, pa je ovdje i ne navodimo. A to i nije potrebno. Čola je brand.

Ovaj forum je zaključen

Komentari 1-10 (z 112)

Ime: REDAKCIJA
11.03.2007 13:50

Odgovori Zdravka Čolića su postavljeni na stranicu. Hvala vam svima na strpljenju, uz izvinjenje što ste ovako dugo čekali na odgovore. Hvala Zdravku što se potrudio odgovoriti na baš svako pitanje.

Ime: s_stevi@yahoo.com
11.03.2007 13:45

Da li ste gledali beoviziju?Da li vam se izdvajaju neke pesme? Pozdrav

11.3.2007

Tih dana nisam bio u Beogradu. Mislim da je Evrovizija izgubila nekadasnju vaznost ali je svakako izazovna za nove pjevace i neafirmisane autore. Zastupam stav da Beovizija mora biti vise okrenuta mladima.

Ime: MIRO
11.03.2007 06:40

Miro Gospodo draga,citam ove,bolje je reci komentare,nego pitanja i grozim se.Ne mislim polemisati,nego pitati zar zaista mislite da je Zdravko vrijedan ovolike pompe.Zar mislite da on poslije svega za sebe moze reci da je Sarajlija?Sta onda da kazu oni poput Tife,ili pokojnog Pimpeka.Zdravka neka sto dalje od Sarajeva,on je pokazao ko je i sta je.Imamo mi legendi i bez njega,a fala Bogu imacemo i ubuduce.

11.3.2007

Rodjen sam u Sarajevu i sebe cu uvek smatrati Sarajlijom. Nismo svi savrseni, ali nam zato niko ne moze uzeti pravo da budemo Sarajlije. Koliko mozemo.

Ime: Hvala ti za sve lijepe godine
09.03.2007 20:37

Niko te nikad nece nadmasiti. Svaka cast sto nisi dao te te iskoriste u politicke i prljave balkanske igre.Bio si(i jos si) voljen od svih, i ako neki to ne zele da kazu.I dasan danas sa zadovoljtvom slusam stare pjesme, a najdraza mi je "Jedina" . Moje je pitanije: dali ces imati (ili mozda imas) naslijednika(potomka)? Hvala ti za sve lijepe pjesme! Pozdraqvlja te albanac iz CG!

9.3.2007

Svako ko godinama pjeva na ovim prostorima zasluzuje i ima moje postovanje. Pozdrav i postovanje.

Ime: OBOZAVAOC
09.03.2007 16:37

Dragi Zdravko. Izuzetno te cijenim kao covjeka i pjevaca. Mislim da si velika ljudina.Imam i jedno pitanje. Kako glasi tvoj odgovor kada te neko pita koji jezik govoris. Unaprijed hvala za odgovor.

9.3.2007

Ja govorim nas jezik.

Ime: zoran unkovic unkovic@rocketmail.com
09.03.2007 04:59

prvo puno pozdrava iz suncanog vancouvera,sjecas li se divni dana i tvoje gitare na parkovskoj klupi ispod jablana u zagrebackoj ulici preko puta slasticarne jadranka puno pozdrava od zoke unkovica vancouver canada

9.3.2007

Pozdrav Zoki. Sjecas li se Ise? Zajedno smo pjevali na klupi. On sada zivi u Norveskoj. Vidimo se u Vankuveru.

Ime: DamirM@QualityMarbleAndTile.com
09.03.2007 03:18

KO BI MOGAO BITI VAS NASLJEDNIK? VIDITE LI NEKIH POTENCIJALINH TALENATA NA TRENUTNOJ ESTRADI BALKANA, TALENATA KOJI MOGU DA IMAJU VAS STIL, STAV I PONASANJE. MADA IMA JOS VREMENA PRIJE VASEG ODLASKA U MIROVINU ALI, BILO BI INTERESANTNO ZNATI VASE MISLJENJE I RAZMISLJANJE ZA BUDUCE TALENTE, AKO NIJE TAJNA. HVALA, i PUNO ZDRAVLJA ZDRAVKO I DUG ZIVOT.

9.3.2007

Mislim da Turska ima najvise dobrih pjevaca u ovom dijelu Evrope.

Ime: i ratara i pastira u frulicu kad zasvira...
08.03.2007 21:07

"uvek si mi draga bila, domovino moja mila...i ratara i pastira u frulicu kad zasvira" mozes li nam malo vise napisat o nastanku ove pjesme ? nekada se pjevala a danas je slusamo na youtube...dubravka ugresic pise u jednom svome clanku kako nije ideologija ta koja danas spaja ljude na podrucju bivse jugoslavije nego neke banalne stvari kao jelo, pice, muzika, popularna kultura...sta mislis o tome? ja naprimjer ne zivim vec 16 godina na prostoru bivse jugoslavije ali kada sretnem nekoga tko je "odozdal" onda se najvise smijemo na neke stvari kao cokolada braco i seka, branko kocka kocka kockica... ili na neke davno pjevane pjesme kao sto su tvoje...valjda se svi tako osjecamo kada ne zivimo u zemlji koje vise nema....

8.3.2007

I ja se sjecam lijepih vremena. Cesto odlutam na neka topla mjesta iz proslosti.

Ime: ruzo ruška
08.03.2007 20:59

"ruzice, ruzo ruška zrela si ka kruška.."...eto i meni se danas zena zove ruzica i to nam je tvoja najdraza pisma. i nekako nam uvik dolju suze kad cujemo tvoj glas i ovu pismu.... srdačan pozdrav iz dalmacije

8.3.2007

Hvala. Pozdrav Ruzici. Vidimo se na koncertu u Splitu.

Ime: Anonimni posjetilac
08.03.2007 18:56

zdravko colic jr osto legenda

8.3.2007

Hvala. Zajedno smo u svemu.

Komentari 1-10 (z 112)