Slušajte uživo
Vaš izbor
Posljednje vijesti

Posjetite našu arhivu. Dalje

Anketa
... ... ...

Forum

MUHAMED MEŠIĆ ONLINE

Gordana Knežević
9.5.2007

Muhamed Mešić roden je 1984. i odrastao u Tuzli. Studirao je pravo i međunarodne odnose, te kasnije azijske studije na Univerzitetu u Beču. Trenutno piše doktorsku disertaciju na temu "etničkog čišćenja". Muhamed voli putovanja, vožnju biciklom, knjige i jezike. On predaje aramejski, jidiš, japanski i dvadesetak drugih jezika. Mešić je bio najmlađi savjetnik gradonačelnika Tuzle, ali i "Najtinejdžer godine". Trenutno radi za Britanski Savjet u Londonu te firmu Brainswork u Beču na projektima međunarodnog umrežavanja, održivog razvoja i kreativnih industrija. Pored toga, Muhamed se bavi istraživanjem ljudskih prava i posebno manjinskih prava, te istorijom ratnih zločina, genocida i holokausta. O tim temama držao je predavanja na više od 15 univerziteta i instituta. Na Balkanskom forumu mladih u Trogiru držao završni govor te poslije toga kao jedan od pet Evropljana uvršten je u publikaciju "Our time is now". Na svjetskom forumu mladih lidera u Greenwichu 2007., u organizaciji Svjetskog ekonomskog foruma iz Davosa, Muhamed je predstavljao mlade Jugoistočne Evrope.

Ovaj forum je zaključen

Komentari 1-10 (z 44)

Ime: Koljensky
26.05.2007 09:42

Jede Ehre Herr Mesic, Es freut mich zu wissen dass es solche jungen Menschen gibt die sich für Recht und Gerechtigkeit einsetzen und dabei seine Wurzeln nicht vergessen. Ich wuensche Ihnen weiterhin viel Erfolg und Kraft auf dem Weg zu bestehen. ili sandzachkim zargonom ukratko, Halal ti popara za dosad ucinjeno. Selam Koljensky

26.5.2007

Hvala! Vama takodje sve najbolje!

Ime: aicd_radioaktive@hotmail.com
25.05.2007 14:49

MUHAMEDE UVIJEK SI BIO POSEBAN, ČITAM OVO I STVARNO MI JE DRAGO KAD TO VIDIM. SVE NAJBOLJE TI ŽELIM OD SVEG SRCA. MIRSA

25.5.2007

Hvala puno Mirso,

Ime: edin-sana-durakovic@t-online.de
25.05.2007 07:03

Neka te dragi Allah cuva i pokaze pravi put!

25.5.2007

Amin, hvala, i Vama!

Ime: Sajonara Durakovic edin-sana-durakovic@t-online.de
25.05.2007 07:00

Svaka cast Muhamede, zelim ti sve najbolje u zivotu, zdravlje na prvom mjestu, srecu radost tebe je dragi bog posebno nadario da povezujes ljude, ako vec toliko jezika govoris nikakva ti prepreka ne stoji da komuniciras sa mnogim ljudima na svijetu, to je tvoje najvece bogatstvo. Pomozi nasoj napacenoj Bosni svojim znanjem da ponovo ozivi i procvjeta najljepsim beharom.Neka te dragi Allah cuva i pokaze ti pravi put, Amin.

25.5.2007

Hvala Vam puno.

Ime: Miro
25.05.2007 06:30

Dragi Muhamede,stvarno sam impresioniran citajuci ovu tvoju kratku biografiju.Sta drugo reci,nego svaka ti cast.Jasno mi je da si se mnogih stvari u svojoj mladosti morao odreci da bi bio ono sto jesi danas.Ti si jos jedna potvrda da je nasa draga Bosna nepresusni izvor pametnih ljudi,a na tvom primjeru se moze slobodno reci,i genijalaca.Jer sta drugo reci za tako mladog covjeka,nego:on je genije.Za tebe nemam pitanje nego srdacne pozdrave i poruku samo naprijed Muhamede i svoje nadprosjecne intelektualne sposobnosti pokusaj upotrijebiti da nekim usijanim glavama u nasoj Bosni utuvis u glavu da nijedna drzava na svijetu nema prosperiteta bez svoje omladine. Svaka cast i samo naprijed. Miro.

25.5.2007

Hvala najljepsa.

Ime: usaboy3@lycos.com
22.05.2007 04:26

Svaka ti chast gospon muhamede meshichu refik iz usa

22.5.2007

Hvala! I Vama sve najbolje!

Ime: hadzem
21.05.2007 10:45

sta je aramejski??

21.5.2007

Aramejski je jezik, ustvari grupa vrlo srodnih jezika, koji kao i arapski ili hebrejski pripadaju semitskoj grupi jezika. Smatra se da ga je u tri hiljade godina dugoj historiji kao maternji jezik govorio i Isus Krist, odnosno Isa a.s. Danas, medjutim, njime govori oko pola miliona ljudi u brojnim, razasutim zajednicama diljem Bliskog istoka, a smatra ga se ugrozenim jezikom.

Ime: Dragan iz Subotice
21.05.2007 10:34

Dragi Muhamede, vidi ovih pitanja ko da ti je 60 godina, a ne 22. Ja bih neke malo ljepse stvari da pitam. Volis li fudbal ili neki drugi sport? Za koga navijas? Gdje izlazis i ko su ti prijatelji? Kakvo auto vozis? Koja ti je najdraza knjiga? Plavuse ili smedjokose djevojke?

21.5.2007

Hvala na lijepim pitanjima! Volim fudbal, a navijam paralelno za tuzlansku Slobodu, becki tim Austria, Liverpool F.C. i Fenerbahce. Volim i hokej na ledu, a najdrazi tim mi je praska Slavia. Izlazim gdje stignem, a prijatelji mi zavise od mjesta na kom se nalazim, mada uvijek za prijatelje trazim postene, iskrene i vrijedne ljude. Auto ne vozim (niti planiram voziti), mada me americki Tesla Roadster odusevljava jer je – obzirom da ima pogon na struju – njegov skodni ucinak na covjekovu okolinu minimalan. Ako ih dovedu u Evropu, kupit cu ga. Omiljena knjiga mi je „Cudnovati dogadjaj sa psom u noci“, Marka Haddona. Ni plavuse ni smedjokose, nego iskrene, pametne i ljubazne. To mi je kod ljudi inace vaznije.

Ime: Mirko
20.05.2007 21:42

Zalosno sto ljudi kao Vi nisu oni koji nas vode. Kako komentarisete pokusaje Sarajeva za unitarizacijom (odnosi se prvenstveno na RS)? Da li po vama Srbi i Hrvati u Bosni govore Bosanski jezik? Srdacan pozdrav

20.5.2007

Hvala na ovom komplimentu. Sve pokusaje da se od Bosne i Hercegovine napravi jednostavnija, evropskija, modernija, jeftinija, normalnija, demokratskija i gradjanskija drzava pozdravljam objerucke, dolazili oni iz Sarajeva, Banja Luke, Kalinovika ili Posusja. Srbi, Hrvati i Bosnjaci u Bosni i Hercegovini govore svojim maternjim jezicima koji se (na nasu veliku srecu) medjusobno razumiju a u Ustavu su zasticeni kao bosanski, hrvatski i srpski. Kako ko zove svoj jezik i kojih se jezickih normi drzi je apsolutno njegova stvar.

Ime: akra_k@hotmail.com
20.05.2007 21:34

Dragi Muhamedde najpre ti zelim da si zdrav a drugo je dar koji Bog tije dao a TI iskoristio na najbolji moguci nacin i tako nastavljaj pokazi i iskazi sve svoje na najbolji nacin,vas rad na toj dokturatursku temu znam da je vrlo tezak ali imas dosta argumentacije u tome pitao bih imas lista materiala sa Kosova i da li ce da bude mesto za nas narod sa Kosova,Zelim ti sve najbole kao brat bratu,pozdravja te Agim sa Kosova

20.5.2007

Hvala na lijepim zeljama i pozdravima. Sam moj doktorski rad nije specificno vezan za Kosovo, nego za Bosnu i Hercegovinu i Ruandu, a nadam se da ce uskoro naci mjesta i vremena da neko ispita i situaciju na Kosovu sa stanovista medjunarodnog krivicnog prava i tamo pocinjenih zlocina.

Komentari 1-10 (z 44)