Petak, 27. novembar/studeni 2015, 12:45 CET

Foto i video

Video Milenović: Nisam osoba koju nasilje može da zaplaši

Miroslava Milenović, članica Saveta za borbu protiv korupcije govori u intervjuu za RSE o fizičkom napadu na nju, kako će se to odraziti na njen rad i kakva je bila reakcija nadležnih. "Ako su napadači imali za cilj da prestanem da radim – taj cilj svakako nisu postigli", poručila je Milenović

Video Sa izbeglicama u Preševu

Kroz prihvatni centar u Preševu poslednjih dana u proseku dnevno prođe između 1.000 i 2.000 izbeglica iz Sirije, Avganistana i Iraka.


Multimedija

Video Kurspahić: Politike koje su proizvele rat, nastavljene su i u demokratskim okvirima

“BiH, kao državu ravnopravnih građana i naroda, u Dejtonu niko nije ni predstavljao. Radilo se o trgovini teritorijama, o razmjeni naselja”, kaže novinar Kemal Kurspahić na kraju serijala "Tajne Dejtona" koji je pripremio za naš program.

Video Poljoprivrednici blokirani blizu Beograda

Više od 100 poljoprivrednika sa mehanizacijom su već drugi dan pod policijskom blokadom kod mesta Čenta na četrdedeset kilometara od Beograda. Oni su nezadovoljni planiranim izmenama Zakona o poljoprivrednom zemljištu koje su već ušle u parlamentarnu proceduru.


Video Eksplozije u Siriji blizu turske granice

Snimateljska ekipa zabilježila je eksplozije i raketnu vatru u Kasabu, gradu u Siriji, uz samu granicu sa Turskom, u sirijskoj pokrajini Latakija gdje se nastavljaju ruski zračni udari.

Video Snimak navodno mrtvog ruskog pilota

Reuters je prenio video sirijske pobunjeničke grupe koja se naziva "Deseta brigada", za koji ova grupa tvrdi da prikazuje jednog od pilota iz ruskog aviona oborenog u blizini sirijsko-turske granice. Uniforma se podudara sa onom koju nose ruski avijatičari koji učestvuju u operacijima u Siriji.


Video Potraga za pilotima ruskog aviona

Ruski vojni helikopteri tragaju za pilotima oborenog aviona u blizini sirijske granice. Snimak su objavili turkmenski borci iz Sirije u čijoj je zoni delovanja pao ruski avion. (Rojters)

Video Turska oborila ruski vojni avion na granici sa Sirijom

Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je da je u Siriji, na granici sa Turskom, oboren ruski avion Su-24. Turska vojska saopštila je da je avion povredio vazdušni prostor Turske iako je bio upozoren 10 puta u roku od pet minuta, dok Rusija tvrdi da letilica nije bila u vazdušnom prostoru Sirije. (Roj


Video NATO blizu konsenzusa o pozivu Crnoj Gori

Članice NATO-a vrlo su blizu postizanja konsenzusa o pozivnici Crnoj Gori na ministarskom sastanku 1. i 2. decembra u Briselu, kaže u intervjuu za Glas Amerike ministarka odbrane Milica Pejanović Đurišić.

Video Migranti na granici zašivaju usta iz protesta

Šest migranta iz Irana zašilo je usta tokom protesta u blizini sela Ideomeni na grčko-makedonskoj granici. Njihov protest usledio je nakon što su Makedonija i druge balkanske države pooštrile kriterijume za prijem izbeglica nakon terorističkih napada u Parizu. (AP)


Video Kratki vodič: Rat u BiH i Dejtonski mirovni sporazum

Prošle su dvije decenija otkako je Dejtonski mirovni sporazum okončao rat u Bosnia i Hercegovini. Donosimo kratki pregled najvažnijih događaja u najgorem sukobu u Evropi nakon Drugog svjetskog rata i zašto je mirovni sporazum nadživio tri svoja glavna potpisnika.

Video BiH je država neadekvatnih odgovora

O nespremnosti sigurnosnog sektora u BiH da odgovori na izazove radikalnih grupa, ali i o prevenciji budućih napada i tolerisanju radikalnih zajednica u BiH za RSE je govorio profesor sa sarajevskog Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije Goran Kovačević.


Video Mektić: Uspostaviti pravni poredak u radikalnim zajednicama

'Kapaciteti BiH su ograničeni', priznaje Dragan Mektić, ministar bezbjednosti Bosne i Hercegovine. U tom svjetlu predložiće da se po uzoru na druge evropske države uvedu veće ovlasti policiji kroz novi zakon o terorizmu.

Video Foto slajd napada na hotel u Maliju

Snage bezbednosti okružile su luksuzni hotel "Radison blu" u prestonici Malija - Bamaku, u kojem su naoružani napadači zadržali 170 talaca među kojim je 140 gostiju hotela i 30 zaposlenih.


Video Makedonija: Migranti zaustavljeni na granici

Migranti su proveli noć na makedonsko-grčkoj granici nakon odluke makedonskih vlasti da dalje ka Srbiji i EU pušta samo izbjeglice iz ratom zahvaćenih zemalja Sirije, Iraka i Afganistana, ali ne i ekonomske migrante.

Video Ministarstvo odbrane BiH: Ovo je pucanj u državu

Zamjenici ministra odbrane Bosne i Hercegovine izjavili su dan nakon ubistva dvojice pripadnika Oružanih snaga BiH da su Oružane snage prvi i posljednji put zatečene nespremne, te da je ovo napad na državu.


Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
"Perspektiva": Četvrta epizoda - Brčkoi
|| 0:00:00
...  
 
X
22.11.2015
RSE u saradnji sa National Endowment for Democracy emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. Ovo je četvrta epizoda osmog ciklusa Serijala koja govori o mladima u Brčkom. Voditeljica i moderatorica je Remi. Producent je Mebius film iz Sarajeva.

Infografike

Fotogalerije

Fotogalerija Protest naučnika u Beogradu

Oko hiljadu zaposlenih u naučno-istraživačkoj delatnosti protestovalo je u centru Beograda tražeći smenu ministra prosvete Srđana Verbića i uvođenje institucionalnog finansiranja te oblasti.Nakon okupljanja učesnici protesta prošetali su do zgrade Vlade Srbije, gde su predali svoje zahteve. Skup koji je obezbedjivala policija, završen je bez incidenata ispred Ministarstva prosvete, nauke i tehološkog razvoja.


Fotogalerija Sarajevo: Obilježeno 20. godina Dejtonskog sporazuma

Ambasada SAD u Bosni i Hercegovini obilježila je u subotu u Sarajevu dvije decenije mira - godišnjicu Dejtonskog mirovnog sporazuma. U okviru manifestacije predstavljena je vremenska kapsula koja će se od sada čuvati u depou Zemaljskog muzeja BiH.


Fotogalerija Rat u BiH: Smrt, razaranje i Dayton

Riječ je o najkrvavijem sukobu u Evropi nakon Drugog svjetskog rata. Od 1992. do 1995. godine skoro 100.000 ljudi je ubijeno u ratu koji je buknuo poslije raspada Jugoslavije. Krvoproliće je okončano nakon što su zaraćene strane odlučile da u američkom gradu Daytonu, 21. novembra 1995., potpišu Mirovni sporazum. Dvadeset godina kasnije, donosimo neke od fotografija koje prikazuju zastrašujuće prizore rata, ali i prizore težnje za mirom.


Fotogalerija Žalost za žrtvama, policijske akcije protiv terorista

U Francuskoj je treći dan žalosti za žrtvama terorističkih napada u Parizu. Za žrtvama žali i ostatak svijeta. Antiterorističke akcije provode se širom Francuske. Belgija i naročito briselsko predgrađe Molenbek, gde policija traga za jatacima napadača iz Pariza, važno su uporište terorista "Islamske države".


Fotogalerija Potraga za teroristima u predgrađu Pariza

Francuska policija je provela antiterorističku akciju u pariskom predgrađu Sen-Deni u potrazi za osumnjičenim za organizaciju terorističkih napada u Parizu Abdelhamidom Abaudom.


Fotogalerija Sarajevo: Počast za žrtve napada u Parizu

U Bosni i Hercegovini je Dan žalosti, u znak solidarnosti sa žrtvama stradalim u posljednjim terorističkim napadima u Parizu. Minutom šutnje u podne je odata počast žrtvama ovog čina.


Fotogalerija Podgorica: Počast za žrtve napada u Parizu

Predstavnici crnogorskih državnih institucija, nevladinih organizacija i drugi društveni subjekti izrazili su solidarnost sa francuskim narodom koji je bio na najžešćem udaru terorista Islamske države u petak