Utorak, 24. maj/svibanj 2016, 15:42 CET

  Foto i video

  Video Insajder i RSE: Huligani jači od države

  Tuče, neredi, sukobi sa smrtnim ishodima, maltertiranje članova uprave klubova, fudbalera, veze huligana sa kriminalnim obračunima, vesti su koje gotovo nikoga više ne iznenađuju. U novoj emisiji Insajder bez ograničenja, novinari Insajdera i RSE istražuju kako su huligani postali jači od države.

  Fotogalerija Crna Gora proslavila deceniju nezavisnosti

  Crna Gora proslavila je u subotu uveče deceniju nezavisnosti, a tim povodom crnogorski premijer Milo Đukanović izjavio je da je 21. maj 2006. godine kamen međaš od kojeg se, kako je rekao, meri evropska budućnost Crne Gore. RSE/FOTO: Savo Prelević


  Multimedija

  Video Beba u Skupštini Crne Gore

  Kopredsjedavajuća Parlamentarnog odbora Evropske unije i Crne Gore za stabilizaciju i pridruživanje (POSP), Aneliz Dods, na sjednici u Skupštini Crne Gore bila je sa svojom tromjesečnom bebom.

  Video Prvi snimci srušenog aviona EgyptAir

  Novinske agencije su objavljene prve fotografije olupine aviona EgyptAira koji se u srijedu srušio u Sredozemno more, a letio je na relaciji Pariz-Kairo. Istražioci su u moru pronašli dijelove aviona, garderobu, pojas za spasavanje. Video/Reuters


  Video Ogledi o neposlušnosti

  U beogradskom Kulturnom centru Grad u toku je izložba “Ogledi o neposlusnosti ili samo prati ostale” slikarke Andrijane Danilović, koja preispituje ulogu pojedinca u kolektivu i mogućnosti nepristajanja na matricu koju nameće većinska grupa.

  Video Sarajevo: Protesti demobilisanih boraca

  Demobilisani borci iz cijele Federacije BiH na protestima od Vlade traže da usvoji Rezoluciju u kojoj se nalaze tri glavna zahtjeva: jedinstven registar boraca, jedno boračko udruženje i borački dodatak. Centralni skup je u Sarajevu.


  Video Pijetao koji nosi jaja

  U trebinjskom naselju Hrupjela, pijetao Pejo pronio jaja. Kako kažu Pejovi vlasnici, dugo su šutjeli o ovom slučaju, dok se nisu skroz uvjerili i konsultovali veterinare. Kažu, moguće je, postoje slični primjeri u svijetu.

  Video Demonstranti poručili Gruevskom: Moraš u zatvor Nikola

  U Skoplju i nekoliko drugih gradova Makedonije nastavljeni su protesti. Demonstranti su gađali bojama zgradu Sobranja, koje je ispunilo jedan od njihovih zahtjeva - otkazivanje prijevremenih izbora 5. juna. Proteste je obilježilo pisanje grafita i poruke bivšem premijeru "Moraš u zatvor Nikola".


  Video Život povratnika u selu kod Žepe

  U selu Vratar kod Žepe nekada je živjelo 100 porodica, a danas nekoliko povratnika nije u mogućnosti očistiti ni korov u koji zarastaju njihovi voćnjaci. Od potpunog gašenja život čuvaju uglavnom stariji, dok mlađi ne žele, niti imaju uslova da se vrate.

  Video Insajder i RSE: Koliko je Srbiju koštao Fijat

  U novoj emisiji Insajder bez ograničenja nastavljamo da se bavimo subvencijama koje država daje stranim investitorima. Novinari Insajdera i RSE istraživali su koliko je novca država od 2008. do danas dala Fijatu. Čućete čega je sve Fijat oslobođen plaćanja.


  Video 'Vizija 2020 za BiH': Reforme ili izolacija

  BiH mora pokazati da je sposobna podnijeti teret reformi ili će ostati potpuno izolovana iz svih tokova euroatlanskih integracije, poruke su koje su se mogle čuti na Međunarodnoj konferenciji "Izgledi za napredak – Vizija 2020 za BiH".

  Video Skoplje: 'Napad' bojama na institucije

  'Šarena revolucija' boji sve više glavni grad Makedonije. Demonstranti su gađali bojama sjedište Vlade, bojili spomenike, te zgrade institucija za koje tvrde da su simbol korupcije. Protestuje se zbog odluke predsjednika da abolira političare umiješane u aferu prisluškivanja.


  Video BiH: Nužna borba protiv stigmatizacije

  Sedamnaesti maj se obilježava kao Međunarodni dan borbe protiv homofobije i transfobije. Oko 20 aktivista u Sarajevu, pred Parlamentom Federacije BiH, poslanicima koji su dolazili na sjednicu djelilo je brošure koje ukazuju na potrebu unapređenja ljudskih prava ove zajednice.

  Video Bojama na Sobranje

  Nastavlja se 'Šarena revolucija' u Makedoniji, a demonstranti su, gađajući bojama zgradu Sobranja, tražili hitno poništavanje odluke o održavanju izbora 5. juna i odluke predsjednika Đorđa Ivanova o aboliciji političara umiješanih u aferu sa prisluškivanjem.


  Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
  "Perspektiva": Četvrta epizoda – Podgoricai
  X
  16.05.2016
  RSE u saradnji sa NED emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. U novom ciklusu Serijala razgovaramo sa mladima Podgorice. Voditelj je Marčelo. Producent je Mebius film iz Sarajeva.

  Infografike

  Fotogalerije

  Fotogalerija Majski snijeg zabijelio Vlašić

  Majski snijeg prekrio je u nedjelju Vlašić. Iako ga nema ni približno dovoljno za proljetno skijanje, bijeli pokrivač i pad temperatura uspio je iznenaditi sve, a najviše pastire koji su izveli ovce na ispašu.


  Fotogalerija Protest opozicije i miting vlasti u Banjaluci

  Protest "Oslobodimo Srpsku" u organizaciji opozicionih stranaka u RS održan je u Parku "Mladen Stojanović". Istovremeno, u centru grada na Trgu Krajine se održao miting "Srcem za Srpsku – Stop izdaji", kao odgovor vladajuće koalicije SNSD-DNS-SP na proteste opozicije.


  Fotogalerija UNAPRIJED: Ratni fotoreporteri

  Centar za savremenu umjetnost DOX u Pragu predstavlja djela 23 fotoreportera od kojih je većina primila Pulitzerovu nagradu ili priznanje World Press Photo-a. Projekat "UNAPRIJED: Ratni reporteri", koji čine fotografije iz konfliktnih zona u Afganistanu, Iraku, Siriji, Kongu, Libiji ili Haitiju, bilježi živote običnih ljudi.


  Fotogalerija Užurbana gradnja: Pjongjang do neba

  Slika Pjongjanga se konstantno mijenja. Uprkos sankcijama i ekonomskoj izolaciji, građevine u prijestolnici Sjeverne Koreje niču ubrzanim tempom.


  Fotogalerija Beograd: Protest zbog rušenja u Savamali

  Ispred Skupštine Beograda građani su protestovali zbog rušenja objekata u Savamali, poručujući "Ovo neće proći". Protest je organizovala inicijativa "Ne da(vi)mo Beograd". Organizatori su poručili da ono što se desilo u noći 25. aprila predstavlja nasilje i da su veoma nezadovoljni kako su reagovali nadležni. Foto: Aleksandar Anđić


  Fotogalerija Počeo Filmski festival u Kanu

  Francuska rivijera ponovno je središte sedme umjetnosti. Ove godine u konkurenciji za Zlatnu palmu na 69. filmskom festivalu u Kanu je 21 film. Film kojim je otvoren Festival je komedija Woody Allena "Cafe Society".