Srijeda, 07. oktobar/listopad 2015, 08:31 CET

Foto i video

Video Trebinje: Predstavljanje Oružanih snaga BiH

Povodom desetogodišnjice postojanja i 15 godina otkada bh. vojnici učestvuju u međunarodnim misijama, Oružane snage BiH (OS) su sa opremom i tehnikom izašli među građane Trebinja. Ovo je i jedan od načina na koji žele privući mlade ljude da se prijave u OS BiH za rad kao oficiri ili vojnici.

Video Sećanje na ubistvo gardista na Topčideru

Na 11. godišnjicu ubistva dvojice gardista u beogradskoj kasarni na Topčideru, ispred vojnog objekta "Karaš" okupili su se roditelji i prijatelji vojnika Dražena Milovanovića i Dragana Jakovljevića. Okupljeni su upalili sveće, a skupu su prisustvovale i članice udruženja "Žene u crnom".


Multimedija

Video Nepoštovanje propisa glavni uzrok saobraćajnih nesreća

Na području Sarajeva samo u prvih šest mjeseci ove godine zabilježeno više od pet hiljada saobraćajnih nezgoda.Većina nesreća dogođa se u nasljenim mjestima, a prošle sedmice na glavnoj saobraćajnici poginuo je dvadesetsedmogodišnjak.

Video Zapadna obala: Sukob izraelske policije i Palestinaca

Izraelska vojska uništila je danas kuće dvojice palestinskih ekstremista u istočnom Jerusalimu, javile su agencije. To su prvi konkretni koraci koje je preuzela izraelska vojska posle sastanka vlade na kojem je premijer Benjamin Netanjahu obećao da će oštro odgovoriti na napade Palestinaca. Reuters


Video Foča: Prva replantacija šake u bolnici

Tim ljekara Univerzitetske bolnice u Foči nedavno je obavio veoma složen operativni zahvat tokom kojeg je radniku iz Rogatice replantirana šaka koju mu je odsjekla mašina. Dvadesettrogodišnji pacijent se uspješno oporavlja.

Video Filipović: Generacija koju smo olako otpisali

Film o odrastanju i sazrevanju u Srbiji, prikazano kroz zbivanja i odnose učenika jedne od beogradskih gimnazija, okosnica je ostvarenja "Pored mene", trećeg po redu reditelja Stevana Filipovića.


Video Spahić: Raznolik program 55. MESS-a

U Sarajevu se 2. do 11. listopada održava 55. Međunarodni teatarski festival MESS. Na Festivalu će biti prikazane 22 predstave iz 13 zemalja svijeta. Umjetnička direktorica i selektorica festivala Selma Spahić govori o programu desetodnevne teatarske manifestacije.

Video Izbeglička kriza: Vozom do Šida, peške ka EU

Sirijske izbeglice i ovog vikenda masovno vozovima i autobusima pristižu u grad Šid u Srbiji, na samoj granici sa Hrvatskom, odakle svoj put ka zapadnoj Evropi, nastavljaju peške.


Video Izbeglički svet u dečjem crtežu

Nakon što im je rat prekinuo detinjstva u državama Bliskog istoka, sa roditeljima ili rođacima su krenuli put zapadne Evrope, a taj put ih je na kratko doveo i u Beograd. Odatle, posle nekoliko dana nastavljaju dalje, a iza sebe ostavljaju crteže napravljene u "Dečjem kutku".

Video Ruski video zračnih udara u Siriji

Ministarstvo odbrane Rusije objavilo je 1. oktobra video za koje tvrde da prikazuje zračne udare ruskih vojnih aviona na mete u Siriji. (Reuters)


Video Zvizdić u Strasburu

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH, Denis Zvizdić sastao se u Strazburu s predsjednicom Parlamentarne skupštine Vijeća Evrope, Anne Brasseur.

Video Afganistanci napuštaju Kunduz

Civili beže iz Kunduza nakon što su se rasplamsali sukobi između bezbedonosnih snaga Afghanistana i talibana. (Reuters)


Video Protest opozicije protiv Vlade Mila Đukanovića

Ispred sjedišta Skupštine Crne Gore u Podgorici, završen je politički dio protesta opozicionog Demokratskog fronta protiv Vlade premijera Mila Đukanovića. Uz prisustvo nekoliko hiljada građana pristiglih iz svih gradova Crne Gore, iznijeti su zahtjevi do čijeg ispunjenja će protesti trajati.

Video Izbeglički dani na kiši

Više od 1.000 izbeglica i migranata ušlo je u Hrvatsku iz Srbije u nedelju kod Berkasova. Mnogi nose kišne kabanice, dok koračaju po kiši kroz blato. Među njima ima dosta porodica sa decom. Video: Reuters


Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
"Perspektiva": Prva epizoda - Kiseljaki
|| 0:00:00
...  
 
X
05.10.2015
RSE u suradnji sa The National Endowment for Democracy (NED) emitira TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. Ovo je prva epizoda sedmog ciklusa Serijala koja govori o mladima Kiseljaka. Voditeljica i moderatorica je Remi, članica zagrebačkog benda Elemental. Producent je Mebius film iz Sarajeva.

 

Infografike

Foto galerije

Fotogalerija Šetnja za Vojvodinu

U Novom Sadu održana je šetnja za Vojvodinu u znak sećanja na 5. oktobar 1988. godine, kada je u takozvanoj „Jogurt revoluciji“ smenjeno pokrajinsko rukovodstvo i ukinuta suštinska autonomija Vojvodine.


Fotogalerija Jedanaest godina od ubistva gardista

Danas se navršava jedanaest godina od ubistva gardista Dragana Jakovljevića i Dražena Milovanovića. Tom prilikom pored roditelja ubijenih i njihovih zastupnika počast su odale i nevladine organizacije poput "Žene u crnom".


Fotogalerija Novi Sad: Narodnim plesnom do Ginisa

Više od 12.000 plesača u narodnoj nošnji pokušalo je u Novom Sadu oboriti Ginisov rekord u igranju kola. Učesnici su u nedelju popodne ukupno deset minuta plesali, formirajući krug od šest kilometara. Zvanična potvrda o tome da li će ova manifestacija ući u Ginisovu knjigu, stići će tek za godinu dana.


Fotogalerija Međunarodna izložba pasa „CACIB Gradačac 2015.“

U organizaciji Bosanskog kinološkog saveza u nedjelju je u Gradačcu održana Međunarodna izložba pasa „CACIB Gradačac 2015.“, te državna smotra pasa „CAC GRADAČAC“. U katalog izložbe upisano je 256 pasa, izlagača iz 17europskih zemalja.


Fotogalerija Opatovac: Dječji crteži

U izbjegličkom kampu u Opatovcu, mjestu u istočnoj Slavoniji, djeca su crtala svoj pogled na svijet koji su ostavili, koji sada vide i koji ih negdje čeka. U izbjegličkim kolonama koje prolaze Hrvatskom, veliki je broj porodica sa djecom.