Nedjelja, 21. septembar/rujan 2014, 02:01 CET

TV Liberty

Posljednja emisija

Video TV Liberty - 946. emisija

Čekaj obavijest; Brisanje struke; Fabrika ribe; Most služi da premosti; 3D aždaja Urednica: Marija Arnautović

Video 3D aždaja

Ivan Ramadan, mladi je sarajevski student arhitekture i višestruko nagrađivani autor animiranih filmova. Do sada je snimio tri kratka animirana filma – Tolerantia, Čudotvorno mlijeko i Kiyamet. Ovo je njegova priča.


Video Most služi da premosti

Mostar: multietnički i inkluzivni dječji vrtić "Sunčani most" proglašen je za dobitnika prve nagrade za interkulturalno dostignuće, koju dodjeljuje Ministarstvo vanjskih poslova Austrije.

Video Fabrika ribe

Danas Žepa ima drugačiji izgled i podsjeća na zaboravljeni kraj u kome živi oko 200 ljudi. Razvoju sela doprinijeće fabrika za preradu ribe koja se gradi na rijeci Žepa. Ovdje će, kako se najavljuje, biti zaposleno 40 radnika, a plasman pastrmke obezbjeđen je na tržište Evropske unije.


Video Brisanje struke

Nakon što je tragedija u jami rudnika Raspotočje odnijela pet života, pokrenuta su brojna pitanja, pa i ono - je li ova tragedija mogla biti izbjegnuta. Na Rudarskom fakultetu u Tuzli postoje najsavremenije laboratorije i prateća oprema koja još uvijek nije došla ni do jedne jame u bh rudnicima.

Video Čekaj obavijest

Profesori su prvi put jasno iskazali nezadovljstvo stanjem na Sarajevskom univerzitetu. Nezadovoljni su, između ostalog, visinom plata, koja je niža od plata službenika u Kantonu Sarajevu, ali i statusom Univerziteta, te nezapošljavanjem mladih kadrova.


Prethodne emisije

Video TV Liberty - 945. emisija

Život na silu; Kome zvone školska zvona; Urod dobar, berba loša; Zajedno na putu povratka; Ko ne sluša pjesmu, slušaće oluju

Video TV Liberty - 944. emisija

Radost za djecu i ostale – Ivana Bilić; Mujina duša u drvetu - Mirsada Ćosić; Veganski izazovi - Gojko Veselinović; Ferid od Arabije - Dženana Halimović; Bježi kući čim zagrmi - Maja Nikolić Urednica: Dženana Karabegović


Video TV Liberty - 943. emisija

Nacionalno ruglo - Aida Đugum; Međa u avliji - Arnes Grbešić; Magija virtualnog ringišpila - Maja Bjelajac; Mala matura za cijelo selo - Andrea Pavić; Od zlata malina - Sadik Salimović

Video TV Liberty - 942. emisija

1.Otpad duginih boja - 1. Srećko Stipović; 2.Akcija za Filipa - Aida Đugum; 3.Šta bi preče - Gojko Veselinović; 4. Stidljiva nevjesta - Ivana Bilić; 5. Liberty ispunjava snove - Maja Nikolić Urednica: Dženana Karabegović


Video TV Liberty - 941. emisija

1. Zašto po glavi, druže plavi - Marija Arnautović; 2. Index na rate - Ivana Bilić; 3. Kako Laura ulazi u knjigu - Andrea Pavić; 4. Steve Floridu zamijenio Goraždem - Alen Bajramović; 5. Tajne posavskih amfora - Arnes Grbešić. Urednica: Selma Boračić

Video TV Liberty - 940. emisija

1. Nove epizode u životu berača željeza - Maja Nikolić; 2. Etno poštar - Arnes Grbešić; 3. Bluz brezove metle - Srećko Stipović; 4. San o Javi - Zoran Matkić; 5. Djevojka s lutnjom - Zvjezdan Živković. Urednica: Marija Arnautović


Video TV Liberty - 939. emisija

Balkan express; Bez žene nekako, bez struje nikako; Vječiti apsolventi; Balada o srećonoši i srcu; Zamalo na Marakanu. Urednica: Mirna Sadiković

Video TV Liberty - 938. emisija

Cesta, a nije cesta; Šindra za UNESCO; Medna polja Livno ima; Krajiški Moderna vremena; Naša djeca Urednica: Marija Arnautović


Video Naša djeca

Fudbalski klub Guber iz Srebrenice osnovan je prije 90 godina. Okupljao je ljude svih nacionalnosti. Nakon ratnih dešavanja, grupa entuzijasta obnovila je rad kluba koji u omladinskim pogonima ima stotinjak dječaka svih uzrasta i nacionalnosti.

Video Krajiški Moderna vremena

Punih pet decenija Bišćanin Raif Ferhatović uspijeva svojim sugrađanima izmamiti osmjeh na lice. Ovaj umjetnik prepoznatljiv je po svojim performansima i originalnim kreacijama, a utjelovljeni lik Čarlija Čaplina učinio ga je čuvenim i van granica BiH.


Video TV Liberty - 937. emisija

Pelin i čokolada; Janica k'o glumica; Grad otet građanima; Tajna broja 33; Josip Broz dobar skroz Urednica: Dženana Karabegović

Video Pelin i čokolada

Snimak u kojem u Potočarima Ratko Mladić, optuženi za ratne zločine i genocid, daje čokoladu dječaku Izudinu, 11. jula 1995. objavljen je na svim televizijskim stanicama. Izudin Alić, tada dvanaestogodišnjak, u genocidu je izgubio oca i još nekoliko članova uže porodice.


Video TV Liberty - 936. emisija

Slovo između seljaka i luđaka; Pogon u menzi, grah u vojničkom kazanu; Kamo dalje rođače; Mirza na sunčanom mostu; Menuet za Robija i česmu.

Video Slovo između seljaka i luđaka

Poljoprivrednici u Bijeljini, dva mjeseca nakon poplava, muku muče s novim usjevima koji će biti upotrebljivi uglavnom kao stočna hrana. Nitko od nadležnih nije ih posjetio niti pružio podršku. Jedino su im nekoliko puta poslali inspekcije. Neki su čak odlučili ugasiti farme.


Video Pogon u menzi, grah u vojničkom kazanu

Da bi spasile svoja radna mjesta, radnice jedne tekstilne firme u Doboju, nakon čišćenja fabrike, sada rade u svom bivšem restoranu, a topli obrok za njih priprema se u vojničkom kazanu.

Video Kamo dalje rođače

Željezno Polje kod Žepča pretrpilo je velike štete od poplava i klizišta koja su mnogim stanovnicima uništila sve što su godinama stvarali. Mještani se žale da nemaju nikakvih informacija o tome kada će početi obnova, hoće li im vlasti dodijeliti nove placeve i početi gradnju kuća, a zima se bliži.


Video Mirza na sunčanom mostu

Porodica Gosto iz Mostara brine hoće li njihovo osmogodišnje dijete, koje boluje od cerebralne paralize, nastaviti s redovnim školovanjem. Njegov primjer pokazao je još jednom sve probleme sa kojima se suočava obrazovni sistem u BiH.

Video Menuet za Robija i česmu

Drago Rudolf Kos - sportista, fudbalski sudija, muzičar. Prije 40 godina došao je u Sarajevo. Bio član ansambla koji je netom nakon rata izveo prvu opernu predstavu Trubadur. Danas je Drago u penziji. 300 maraka, toliko iznosi njegova penzija. Ipak Drago ne posustaje. Sarajevo ne želi napustiti.


Video TV Liberty - 935. emisija

Namet na vilajet; Sarajevski atentat i arhitekti; Grahovljani obnavljaju Principovu kuću; Gavrilo do grofa iz principa; Dramska sekcija i ozbiljna selekcija. Urednica: Mirna Sadiković

Video Namet na vilajet

Poplave - komisija za komisijom iznova popisuje štete. Nadležni izmišljaju mjere koje nikako da daju rezultat. Političari su svoje nade usmjerili u donatorsku konferenciju, a vlade nekoliko zemalja već sada su rekle da novac neće davati u ruke bh političarima.


Video Sarajevski atentat i arhitekti

U okviru obilježavanja 100. godišnjice početka Prvog svjetskog rata, i u ovom Liberty magazinu emitujemo priču književnika Valerijana Žuje o podizanju spomenika atentatoru i žrtvama atentata.

Video Grahovljani obnavljaju Principovu kuću

Ovih dana obnovljena je i rodna kuća Gavrila Principa u Obljaju kod Bosanskog Grahova. No, prvo ćemo vas podsjetiti kako je kuća atentatora na prestolonasljednika Franju Ferdinanda, koja je uništena 1995. u vatrenoj stihiji, izgledala prije obnove. ( 9.9. 2013.)


Video Gavrilu od Grofa iz principa

Kuća u kojoj je rođen Gavrilo Princip, za jedne heroj, za druge terorista, obnovljena je sredstvima Grahovljana koji žive i rade u Novom Sadu. Autorica: Andrea Pavić

Video Dramska sekcija i ozbiljna selekcija

Učenici Katoličkog školskog centra Tuzla ove godine su prvi put učestvovali na jednom od najstarijih teatarskih festivala u Bugojnu i osvojili prvo mjesto.

Više TV Liberty priloga

Raspored emitovanja

Emisija "TV Liberty"
BHT 1, Javni RTV servis: nedjelja 19:30 i srijeda 13:40
NTV HAYAT (Sarajevo): srijeda, 12:15 i četvrtak 04.55
TV KANTONA SARAJEVO: ponedjeljak 15:20 i četvrtak 12:30
RTV MOSTAR: srijeda 16:00 i petak 16.00
TV KANTONA TUZLA: utorak 23:00 i srijeda 13:20
TV TUZLA: srijeda 19:00 i nedjelja 12:30
RTV BN BIJELJINA: satelit: ponedjeljak 16:25
RTV ZENICA: utorak 21:00
NTV 101 (Sanski Most): srijeda 20:15 i četvrtak (live stream u ranim jutarnjim satima)
TV GORAŽDE: srijeda 21:30 i četvrtak 09:30
RTV VISOKO: utorak 20:40 i srijeda 16:30
RTV ŽIVINICE: srijeda 20:30 i četvrtak 16:30
RTV CAZIN: četvrtak 21:45 i petak 19:30, nedjelja 15:00
NTV AMNA (Tešanj): petak 16:30 i nedjelja 15:00
RTV MAGLAJ: utorak 17.00 i petak 22:00
RTV VOGOŠĆA: ponedjeljak 21:50 i utorak 04:30, 8.00 i 13:00
RTV JABLANICA: utorak 18.00 i srijeda 18:00
MTV IGMAN (Pazarić): utorak 21:30, petak 17:30 i nedjelja 17:30
TV BEL (Banja Luka): srijeda 16:00
RTV HIT (Brčko): subota 15:30 i nedjelja 3:30
RTV UNSKO-SANSKOG KANTONA: srijeda 20:55 i četvrtak 18:10
TV RUDO: četvrtak 20:30 i petak 17:00
TV ALFA (Sarajevo): utorak 22:00
RTV KAKANJ: ponedjeljak 18:00 i srijeda 15:00
KABLOVSKA TV ZAVIDOVIĆI: četvrtak 20:00 i petak 13:00
KABLOVSKA HS TV SARAJEVO: četvrtak 18:00
RTV BOSTEL (Čikago, SAD): utorak 20:10 i petak 13:00
TV SLON (Tuzla): utorak 21:15
KABLOVSKA TV ELOB SARAJEVO: utorak 09:00 i četvrtak 21:00
TV VALENTINO (Brčko): nedjelja 19:00
BH INTERNATIONAL (Sarajevo): utorak 18:30 i 22:00 i nedjelja 19:15
TV HEMA (kablovska): ponedjeljak 20:00 i srijeda 15:00
ELTA-KABEL (kablovska): srijeda 17:45 i 22:00
BDC TV BRČKOTELEVIZIJA BRČKO DISTRIKTA BiH srijeda 19:30 i četvrtak 18:05